Υλοποιούνται αρδευτικά έργα, ύψους 784 εκατ. €

0

Την υλοποίηση 63 μεγάλων αρδευτικών έργων, προϋπολογισμού 784 εκατ. ευρώ σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής του αρδευτικού δικτύου στην Ηράκλεια Δήμου Γοργοποτάμου Φθιώτιδας.

«Την υλοποίηση των σημαντικών αυτών έργων ανέλαβε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και υπάρχει βούληση να προχωρήσουν και να περατωθούν», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Σταϊκούρας Ηράκλεια

«Με τα έργα θα πετύχουμε εξοικονόμηση νερού, εξορθολογισμό των συνθηκών άρδευσης, αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και σημαντική βελτίωση του γεωργικού εισοδήματος», σημείωσε ο Υπουργός.

Τον Υπουργό συνόδευαν η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φθιώτιδας, Κώστας Αποστολόπουλος.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Θανάσης Πετρογιάννης, ενημέρωσε τον Υπουργό για την πορεία του έργου.

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης χρηματοδοτεί το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. €.

Περιλαμβάνει.

– Την εξασφάλιση της υδροληψίας από τον ποταμό Ασωπό,

-Κατασκευή νέου κλειστού αγωγού μέχρι την υδατοδεξαμενή,

-Αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού, κατασκευή νέων οικίσκων στα τρία υφιστάμενα αντλιοστάσια γεωτρήσεων και τριών αγωγών από τις γεωτρήσεις στην υδατοδεξαμενή,

-Κατασκευή νέας υδατοδεξαμενής,

-Κατασκευή αντλιοστασίου τροφοδοσίας του δικτύου αρδεύσεως,

-Δίκτυο αρδεύσεως υπό πίεση μήκους 22.082 μ. και 92 υδροληψιών.

Στις αρχές του 2024 το νέο αρδευτικό έργο θα είναι έτοιμο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.