Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον προσκυνηματικό τουρισμό

0

Επικαιροποιήθηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας για τον προσκυνηματικό τουρισμό μετά τη συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού και του Αρχιεπισκόπου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, συναντήθηκε σήμερα με την  Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον προσκυνηματικό τουρισμό.

Η συνάντηση είχε σαν κεντρικό θέμα την επικαιροποίηση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας στον Τομέα του Προσκυνηματικού Τουρισμού μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Τουρισμού.

Το πρωτόκολλο είχε συνυπογραφεί την 15η Ιανουαρίου 2013.

Συζητήθηκε η από κοινού κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου προώθησης και προβολής στο Εξωτερικό των ιερών μνημείων, των τόπων προσκυνήματος, των ιερών κειμηλίων και όλων των σημαντικών οδοιπορικών πίστης της Ελλάδας.

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη αναβάθμισης των δομών φιλοξενίας των Ιερών Μονών προκειμένου να είναι σε θέση να φιλοξενήσουν προσκυνητές και προσκυνήτριες.

Ενώ, εξετάσθηκε το ενδεχόμενο σύνθεσης νέου δυναμικού πλαισίου συνεργασίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Υπουργείο Τουρισμού και η ανανέωση της Κοινής Συντονιστικής Επιτροπής με στόχο την  επιτυχή υλοποίηση του σχεδίου δράσεων προώθησης και προβολής του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.