Ταχιάος: κλειδί για την ανθεκτικότητα των υποδομών ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες

0

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, για τις προκλήσεις, τις απειλές και τις ευκαιρίες για τον πράσινο μετασχηματισμό των έργων υποδομής. 

Στο 3ο Συνέδριο «Green Deal Greece», του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος συμμετείχε ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάο.

Στο συνέδριο, με τίτλο «Ανθεκτικότητα Υποδομών και Περιοχών σήμερα και αύριο: Προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες για τον πράσινο μετασχηματισμό», ο Υφυπουργός με αφορμή τις καταστροφές και τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία έκανε λόγο για την ανάγκη καθημερινής επί τόπου παρουσίας όλων των υπευθύνων και κυρίως σύμπραξης και συνεννόησης με τις τοπικές κοινωνίες.

«Δεν έχουμε περιθώρια να περιμένουμε για να πάρουμε τις αποφάσεις, πρέπει να τις πάρουμε τώρα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε, πως οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν αμιγώς τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και πολιτικά.

Πέραν των έργων αποκατάστασης των ζημιών από τα φαινόμενα «Daniel» και «Elias» ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε στα βασικά έργα στην Αττική και συγκεκριμένα στα ρέματα του Ερασίνου και της Ραφήνας, καθώς και στο ζήτημα των διοδίων στην Βαρυμπόμπη.

Υπογράμμισε πως ο διάλογος με τους ενδιαφερόμενους και τις τοπικές κοινωνίες είναι απολύτως απαραίτητος, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις.

Τόνισε ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Δήμο Κηφισιάς καθώς το εν λόγω σημείο έχει αστικά χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι πρέπει να αναγνωριστεί πως διαχρονικά έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος στις υποδομές.

Σημείωσε πως για τα έργα που απομένουν πρέπει να γίνει προτεραιοποίηση έτσι ώστε να μην δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις, ιδίως ως προς τις αποκαταστάσεις των ζημιών και τον χρόνο που χρειάζεται για να ολοκληρωθούν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.