Στην κοινοπραξία Grimaldi Euromed & Μινωικές Γραμμές το 67% των μετοχών του λιμανιού του Ηρακλείου

0

Πλειοψηφική συμμετοχή με το 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στην κοινοπραξία Grimaldi Euromed & Μινωικές Γραμμές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, προχώρησε στην αποσφράγιση των δύο δεσμευτικών προσφορών που παρέλαβε στις 24 Απριλίου 2023.

Οι προσφορές αφορούσαν την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) , μέσω της απόκτησης πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού.

Μετά την αποσφράγιση, το Δ.Σ. του Ταμείου αποφάσισε την κατακύρωση του διαγωνισμού στην κοινοπραξία των εταιρειών Grimaldi Euromed S.p.A. & Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε.

Στα 80 εκατ. ευρώ το συνολικό τίμημα.

Το υψηλό τίμημα αποδεικνύει την πίστη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα Ηρακλείου, της Κρήτης και της ελληνικής οικονομίας συνολικά.

Η αξιοποίηση του Ο.Λ.Η.. αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου για την αναβάθμιση των υποδομών της Κρήτης, με την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.), και του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης.

Ο φάκελος του διαγωνισμού πηγαίνει στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έγκρισή και θα ακολουθήσουν οι υπογραφές των συμβάσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.