Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής από τη Δημοτική Αστυνομία Εορδαίας

0

Ολοκληρώθηκε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε μαθητές της Π.Ε., που πραγματοποίησε η Δημοτική Αστυνομία Εορδαίας.

Με επιτυχία ολοκληρώυηκαν τα μαθήματα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής προς μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα πραγματοποίησε για 2η συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική Αστυνομία Εορδαίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα Δημοτικά Σχολεία της Πτολεμαΐδας πραγματοποιούσαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της πόλης.

Κύριος στόχος του προγράμματος η απόκτηση κυκλοφοριακής συνείδησης.

Η εκπαίδευση των μαθητών έγινε από κατάλληλο εκπαιδευτή Δημοτικό Αστυνομικό. Οι μαθητές έμαθαν τις βασικές αρχές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Μέσω προσομοίωσης, κυκλοφόρησαν σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας με ηλεκτροκίνητα οχήματα, ποδήλατα και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Το τελευταίο μάθημα παρακολούθησε ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς. Μαζί του ήταν ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Καθαριότητας & Πρασίνου, Χρήστος Κεσκερίδης, και η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού, Αναστασία Πράπα.

 

 

«Η δημοτική αρχή αξιοποίησε μία εγκαταλελειμμένη υποδομή του Δήμου Εορδαίας που αποτελεί μικρογραφία ενός αστικού οδικού δικτύου, όπως ήταν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Έδωσε στους μαθητές το κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Γνώρισαν τα σήματα και τους κανόνες κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.

Έλαβαν εκείνες τις δεξιότητες ώστε μελλοντικά να καταστούν ευσυνείδητοι και κοινωνικά υπεύθυνοι οδηγοί.

Ο Δήμος Εορδαίας θα συνεχίσει να συμβάλλει ενισχύοντας βιωματικά την προσπάθεια των εκπαιδευτικών, των μαθητών καθώς και όλων των πολιτών.

Έχουμε την ακλόνητη πεποίθηση ότι η εκμάθηση των κανόνων κυκλοφορίας και ο σεβασμός στο δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησης στην πόλη είναι επένδυση ποιότητας στη ζωή όλων μας», σημείωσε ο Παναγιώτης Πλακεντάς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.