Στα χέρια του Προκοπίου το κτίριο της ΕΤΑΔ στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

0

Oλοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης του ακινήτου της ΕΤΑΔ στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στην πλειοδότρια εταιρεία, συμφερόντων Προκοπίου.

Υπεγράφη το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας μεταξύ της ΕΤΑΔ και της πλειοδότριας εταιρείας «Milina Enterprises Company Limited», συνολικής έκτασης 332.137,34 τ.μ.

Με τη νέα διοίκηση του Γεωργίου Προκοπίου ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση μίας επένδυσης, με εθνική σημασία για την ελληνική οικονομία.

Η αγοραπωλησία σηματοδοτεί την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και την επανέναρξη της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας στη χώρα μας.

Με τη μεταβίβαση του ακινήτου ολοκλήρωσε έναν κύκλο από το 2019 με την παράδοση του αρχικού ακινήτου στο χαρτοφυλάκιο της.

Συνεχίστηκε με τις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ ΕΤΑΔ και ΕΝΑΕ.

Μετά τον διαχωρισμό της άδειας λειτουργίας με στόχο να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο και λειτουργικό Ναυπηγείο και στο τέλος με τη διενέργεια ενός απόλυτα επιτυχημένου διεθνούς ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού το 2021.

Ο διαγωνισμός προσέλκυσε το ενδιαφέρον κορυφαίων επενδυτών. 

Η προσφορά έφτασε τα 37.316.041,88 €, αυξημένη κατά 22% από την τιμή εκκίνησης, ακολούθησε επιτυχής προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Απομακρύνθηκε και η Δομή Φιλοξενίας ώστε να παραδοθεί ελεύθερος στον νέο επενδυτή.

«Μας δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και της πατρίδας μας», δήλωσε αμέσως μετά την υπογραφή ο Γιώργος Προκοπίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.