Το ανακαινισμένο και σύγχρονο Κέντρο Ελέγχου στη Λάρισα

0
Στη Λάρισα εγκαθίσταται σύγχρονο Σύστημα Διαχείρισης Κυκλοφορίας, που θα ελέγχει την κίνηση των συρμών από τον Δομοκό μέχρι και το Πλατύ.

Οι εργασίες του Κέντρου βρίσκονται στο τελικό στάδιο και σύμφωνα με τον ΟΣΕ θα είναι έτοιμο και λειτουργικό και θα συνδεθεί με την τηλεδιοικηση στο τμημα από τη Λάρισα έως το Πλατύ, στο τέλος Ιουνίου.

Μία καμπυλωτή γιγαντοοθόνη τελευταίας τεχνολογίας, με οπίσθια προβολή, υψηλής αξιοπιστίας κι ευκρίνειας, θα καταγράφει τα δεδομένα και θα διαχειρίζεται το Αρχείο Λειτουργίας Αναπαραγωγής Συμβάντων.

Εχει σχεδιαστεί ώστε να είναι επεκτάσιμη για να φιλοξενήσει και την παρουσίαση του συνοπτικού πίνακα του τμήματος γραμμής Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα στο μέλλον.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο αρθρωτό και επεκτάσιμο σύστημα, με εφεδρεία σε όλα τα στοιχεία της δομής του.

Τα Κέντρα Ελέγχου Κυκλοφορίας.

Τα Κέντρα Ελέγχου, θα είναι τέσσερα πλέον μαζί με της Λάρισας, και θα έχουν υπερτοπικό χαρακτήρα, από κοινού με του Λειανοκλαδίου, του Μενιδίου και της Θεσσαλονίκης, θα καλύπτουν πλήρως το σύνολο του δικτύου.

– Σιδηροδρομικό Κέντρο Αθηνών – Αχαρνές 
– Λειανοκλάδι 
– Λάρισα 
– Θεσσαλονίκη.

Θα χρησιμοποιούνται καινοτόμες τεχνολογίες στους τομείς των Λειτουργικών Συστημάτων, του εξοπλισμού, της υποδομής δικτύου και της διαχείρισης της βάσης δεδομένων.

«Ουσιαστικά είναι ένας εκσυγχρονισμός του Κέντρου Ελέγχου το οποίο υπήρχε και λειτουργούσε μέχρι το 2010 – 2011. Είναι πολύ πιο σύγχρονο, έχει αναβαθμιστεί, έχει εξοπλισμό ο οποίος είναι πολύ πιο σύγχρονος και θα ελέγχει την κίνηση των συρμών από τον Δομοκό μέχρι και το Πλατύ.
Θα έχει ενσωματωμένο και το σύστημα ETCS, όπως άλλωστε όλος ο άξονας από τις Αχαρνές (ΣΚΑ) μέχρι και τη Θεσσαλονίκη. Αυτό θα μας επιτρέψει να φέρουμε τις ταχύτητες στα όρια των 160 χλμ, με πλήρη εποπτεία και επίβλεψη της κίνησης όλων των συρμών», ανέφερε ο Παναγιώτης Τερεζάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ.
Εχει εγκατασταθεί και λειτουργεί σε πολλά κέντρα κυκλοφορίας παγκοσμίως, όπως στο Άμστερνταμ, στο Μιλάνο, στη Μαδρίτη, στη Βαρκελώνη, στο Παρίσι, το Νότινγκαμ και τη Γλασκόβη.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.