Η ζωή δεν έχει undo: Εκπαιδεύσεις για την οδική ασφάλεια

0

3.000 μαθητές από 29 σχολεία της Αχαΐας και της Κορινθίας εκπαιδεύονται σε θέματα οδικής ασφάλειας με στόχο τα «μηδενικά ατυχήματα».

Η Ολυμπία Οδός, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», συνεχίζει για ακόμα μία χρονιά τις εκπαιδεύσεις μαθητών σε ζωτικά θέματα οδικής ασφάλειας.

Για 5η χρονιά, μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου με τη χρήση προσομοιωτών τελευταίας τεχνολογίας.

1980 μαθητές από 23 σχολεία της Αχαΐας και ένα της Αττικής παρακολούθησαν το καινοτόμο πρόγραμμα του ΙΟΑΣ «Κάν΄το σωστά».

Ενημερώθηκαν για τη σημασία της ασφάλειας στο δρόμο.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε στην Κορινθία, όπου συμμετείχαν 740 μαθητές από τέσσερα σχολεία του Κιάτου και της Κορίνθου κάνοντας το πρώτο βήμα προς ένα μέλλον με μηδενικά ατυχήματα.

Θα ακολουθήσουν ακόμα 300 μαθητές από τα σχολεία του Ξυλοκάστρου στις 5 Απριλίου.

Η συνεργασία της Ολυμπίας Οδού και του Ι.Ο.ΑΣ. δεν σταματά στις εκπαιδεύσεις.

Τα τελευταία χρόνια υλοποιούν από κοινού “Pit Stop” οδικής ασφάλειας σε Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών.

Στόχος είναι η ενημέρωση των οδηγών για την σωστή συντήρηση των οχημάτων τους και την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά.

Συνεργασία VINCI κι Ολυμπίας Οδού

Συμπαραστάτης της Ολυμπίας Οδού στην προώθηση των θεμάτων οδικής ασφάλειας είναι το Ίδρυμα για την Υπεύθυνη Οδήγηση του Ομίλου VINCΙ (Fondation VINCI AUTOROUTES).

Το VINCI διοργανώνει συστηματικά εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τους οδικούς κινδύνους.

Παράλληλα, χρηματοδοτεί έρευνες για την οδική συμπεριφορά σε 11 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.

«Στην Ολυμπία Οδό βασικό μέλημά μας είναι να αναβαθμίζουμε συνεχώς την υποδομή ώστε να παρέχουμε στους οδηγούς έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο.

Η οδήγηση όμως στον αυτοκινητόδρομο χρειάζεται επίσης σωστή προετοιμασία και υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά.

Κοινό μας όραμα με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» είναι η δημιουργία μίας νέας γενιάς οδηγών που «θα οδηγούν αλλιώς», σεβόμενοι τη ζωή τους και τη ζωή των άλλων», σημείωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας.

Μείωση των θανατηφόρων τροχαίων στην Κορίνθου – Πατρών.

Για την VINCI Highways η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πρώτη προτεραιότητα και τα μηδενικά ατυχήματα οδηγών και εργαζομένων ο σημαντικότερος στόχος.

Στην κουλτούρα της Ολυμπίας Οδού εντάσσεται η μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων, στόχος που έχει κατά 93% επιτευχθεί στην Κορίνθου –Πατρών από την έναρξη του έργου παραχώρησης έως σήμερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.