Οινοτουρισμός: Έκθεση κρασιού στο Ηράκλειο Κρήτης

0

Ο οινοτουρισμός έδειξε τη δυναμική του. Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσε το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης για την έκθεση κρητικού κρασιού «ΟιΝοτικά» στις Γούρνες Ηρακλείου.

Τα κρητικά ποιοτικά κρασιά «μαγνητίζουν» το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων και κατακτούν συνεχώς την ελληνική και ξένη αγορά. Οι οινοποιοί της Κρήτης για 15η χρονιά υποδέχονται τους χιλιάδες φίλους του κρητικού αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά», στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Ηρακλείου.

Την έκθεση συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης. Το επόμενο ραντεβού είναι στα Χανιά στις 11 και 12 Μαρτίου και στην Κύπρο στις 2 Απριλίου.

Αρναουτάκης: Ποιότητα, Ταυτότητα, Ανταγωνιστικότητα, το τρίπτυχο της επιτυχίας.

Από το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, και καθημερινά η έκθεση κατακλύζεται από θεσμικούς εκπροσώπους και πλήθος κόσμου, και θα συνεχιστεί μέχρι και τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, αργά το βράδυ.

Η μεγάλη αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου, όλες τις ώρες της έκθεσης, πλημμυρίζει από γεύσεις, χρώματα και αρώματα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πολύ μεγάλο.

Οινοτουρισμός: Οι συμμετοχές

Στην έκθεση συμμετέχουν 35 οινοποιεία από όλο το νησί, με περισσότερες από 400 ετικέτες και καλωσορίζουν όλους με μια δοκιμή στις νέες και παλιές σοδειές.

Παράλληλα, η ομάδα του Wines of Crete έχει ετοιμάσει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την έκθεση και αναδεικνύουν το κρασί και το κρητικό τυρί, με γνώμονα την εκπαίδευση του καταναλωτή και του επαγγελματία.

Στην έκθεση οινοτουρισμού στελέχη της Περιφέρειας

«Η Περιφέρεια είναι πάντα δίπλα στο πλευρό του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης και στηρίζει το κρητικό ποιοτικό  κρασί. Τα Κρητικά κρασιά ξεχωρίζουν και πρωτοπορούν. Οι παραγωγοί μας, οι οινοποιοί μας στηρίζουν το τρίπτυχο: Ποιότητα, Ταυτότητα, Ανταγωνιστικότητα», δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης. Ο κος Αρναουτάκης μίλησε με όλους τους οινοπαραγωγούς και χορηγούς, Συνεχάρη τους συνδιοργανωτές για την επιτυχία του θεσμού της έκθεσης.

Οινοτουρισμός: Η ομάδα Wines of Crete

Εξέφρασε την στήριξη του στους οινοποιούς και στο Wines of Crete να συνεχίσει τις δράσεις του για την ανάδειξη και προβολή του Αμπελώνα της Κρήτης.

«Οι οινοποιοί της Κρήτης συνεχίζουν τις δράσεις για τους λάτρεις του κρασιού. Οι συνεργασίες είναι βασικοί στόχοι του Δικτύου. Αυτό στηρίζει και η μεγάλη μας εκδήλωση με τυρί και κρασί», είπε ο Νίκος Δουλουφάκης, μέλος του Δ.Σ.

«Οι επισκέπτες θα μάθουν τη σύγχρονη κρητική οινοποιία, που αποτελεί συνέχεια της πορείας του αμπελοοινικού κλάδου ανά τους αιώνες. Η ανταπόκριση του κοινού είναι μεγάλη, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως», δήλωσε η επιχειρησιακή Διευθύντρια του ΔΟΝΗ, Δρ. Έλλη Γκίκα.

Ωράριο λειτουργίας

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου: [11:00-20:00] Για οινόφιλους και επαγγελματίες. Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου: [12:00-18:00] Για επαγγελματίες

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.