Η καρδιά της Ευρώπης ανακαλύπτει το κρητικό κρασί

0

Πάνω από 200 ετικέτες παρουσίασε το Wines of Crete σε βραβευμένους sommeliers από Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Δανία και Λιθουανία.

Sommeliers μεγάλων εστιατορίων της Ευρώπης, με αστέρια Michelin, επισκέφθηκαν την Κρήτη.

Το κάλεσμα ήταν του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης «Wines of Crete», με την υποστήριξη της Περιφέρειας.

Γερμανοί, Ισπανοί, Γάλλοι, Δανοί και Λιθουανοί, 25 στο σύνολο, είπαν «ναι» στην πρόσκληση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ). Επισκέφθηκαν την Κρήτη και γνώρισαν το κρητικό κρασί.

Wines of Crete

Οι sommeliers γνώρισαν την αυθεντική Κρήτη και βίωσαν μία μοναδική εμπειρία φιλοξενίας.

«Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται πάντα δίπλα στο Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, υποστηρίζοντας κάθε δράση για την ανάδειξη του Κρητικού Αμπελώνα.

Το κρασί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Κρητικής κουζίνας και του γαστρονομικού μας πολιτισμού.

Σκοπός μας είναι να κάνουμε γνωστό ότι η Κρήτη αποτελεί έναν από τους πιο ποιοτικούς οινογαστρονομικούς προορισμούς του κόσμου.

Σε τέτοιες συνεργασίες προώθησης της Κρήτης θα μας βρίσκουν πάντα αρωγούς», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Κρήτης, Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη.

Wines of Crete

200 ετικέτες κρητικού οίνου από 28 οινοποιεία.

Δοκίμασαν πάνω από 200 κρητικές ετικέτες των 28 οινοποιείων, που έλαβαν μέρος στη δράση.

Οινοποιεία, αμπελώνες και οινοποιητικές περιοχές αποτέλεσαν σταθμοί της επίσκεψής τους και γνώρισαν όλη την παραγωγική διαδικασία.

«Η μεγάλη προσπάθεια του ΣΕΟ στην προώθηση του Ελληνικού κρασιού είναι συνεχής. Οι επισκέπτες μας γνώρισαν το κρητικό κρασί και την κρητική φιλοξενία.

Ελπίζουμε αυτό το ταξίδι να δώσει καρπούς για τα οινοποιεία που συμμετείχαν. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης και το Wines of Crete για την άψογη συνεργασία», σημείωσε ο Γιάννης Βογιατζής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ).

Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων.

Γεύθηκαν παραδοσιακά Κρητικά εδέσματα και έλαβαν δώρο ένα βιβλίο συνταγών της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης.

Γνώρισαν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου και απόλαυσαν κρητική μουσική και χορό.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης Ειρήνη Χουδετσανάκη- Γιακουμάκη και ο προϊστάμενος του τμ. Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Αλεξάκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.