Γεύσεις κι αρώματα αμπελιών και κρασιού στο κάστρο της Μονεμβασιάς

πηγή: visitgreece.gr
0

Οι επιχειρηματίες της εστίασης και του τουρισμού καλούνται να συμμετάσχουν σε workshop για το αμπέλι και τον οίνο, το Σάββατο, 10 Ιουνίου.

Η Αναπτυξιακή Πάρνωνα προσκαλεί τους τοπικούς επιχειρηματίες εστίασης και τουρισμού να συμμετάσχουν στην ημερίδα-workshop «Εμπειρίες Μαλβαζία του κόσμου».

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας «Μαλβαζίας Μύθος» του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε θεματικά εργαστήρια Οινοτουρισμού για τις προοπτικές αξιοποίησης της εναλλακτικής αυτής μορφής τουρισμού, για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο, 10 Ιουνίου, και ώρες 10:30-14:30, στον Ναό Αγίου Νικολάου, στο Κάστρο Μονεμβασίας.

Στο workshop συμμετέχουν επιστήμονες και ειδικοί από περιοχές παραγωγής Μαλαβαζία οίνου στην Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Κροατία.

Θα μεταφέρουν εμπειρίες και καλές πρακτικές για το αμπέλι και τον οίνο, τη γαστρονομία και τη γεύση, την ιστορία και την παράδοση, την ανάδειξη και την προβολή του μύθου του Μαλβαζία και την προώθηση του οινοτουρισμού.

Τα θεματικά εργαστήρια Οινοτουρισμού για τις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού.

Πρώτο εργαστήριο

Σάββατο 10/06, ώρα 13:00, Ναός Αγ. Νικολάου, Κάστρο Μονεμβασίας.

Τίτλος: «Γαστρονομία, εστίαση και οινοτουρισμός».

Περιγραφή: Στρογγυλό τραπέζι με Γιώργο Πίττα, Δημοσιογράφος, συγγραφέας γαστρονομίας και Γεωργία Κουτσούκου, Σεφ, αρθρογράφος Γαστρονομίας

Δεύτερο εργαστήριο

Σάββατο 10/06, ώρα 13:00, Τόπος: Ναός Αγ. Νικολάου, Κάστρο Μονεμβασίας.

Τίτλος: «Οινοτουρισμός, δικτύωση και προβολή». Στρογγυλό τραπέζι

Στρογγυλό τραπέζι με Anna Grimau, εκπρόσωπος Malvasia de Sitges Interpretation Centre (παράδειγμα Malvasia de Sitges), Πόπη Βολιτάκη, Οινοποιός, μέλος Δικτύου Wines Of Crete (παράδειγμα Δρόμοι κρασιού Κρήτης), Ivan Maric, Διευθυντής Vinistra (παράδειγμα Malvasia of Istria).

Μαλβαζίας Μύθος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.