Νέο δίκτυο αποχέτευσης σε Αγιά, Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα, Βελίκα και Μεταξοχώρι

0

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά αποχετευτικά έργα, συνολικού μήκους 14,1 χλμ, προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ.

Κατά 14,1 χλμ. επεκτείνεται το δίκτυο αποχέτευσης στους οικισμούς της Αγιάς, του Αγιοκάμπου, της Βελίκας, της Σωτηρίτσας και του Μεταξοχωρίου.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

«Υπογράψαμε ακόμα μια σημαντική σύμβαση για την περιοχή της Αγιάς που αφορά στην κατασκευή  καταθλιπτικών αγωγών αποχέτευσης  για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των λυμάτων.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι καταφέραμε οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι Δήμοι του νομού, να ακολουθήσουμε  τον  στρατηγικό σχεδιασμό της  Περιφέρειας Θεσσαλίας με αποτέλεσμα κάθε νέο έργο να έρχεται να συμπληρώσει  και να αναδείξει τα προηγούμενα. 

Οι πολίτες βλέπουν να αλλάζει η ζωή τους προς το καλύτερο παντού. Ειδικά στο Δήμο Αγιάς η γόνιμη συνεργασία που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια φέρνει ορατά αποτελέσματα», σημείωσε ο Δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας.

Τη σύμβαση υπέγραψαν στα γραφεία της ΔΕΥΑ Αγιάς στη Βελίκα, ο Δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου. Στηρίζει τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ, από τον αναπτυξιακό νόμο και τα προγράμματα «Επενδύω και Επανεπενδύω» στο Δήμο Αγιάς ενισχύθηκαν 24 επιχειρήσεις για επενδύσεις συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ και από το ΑΝΑΣΑ Ι και ΙΙ  δόθηκε ρευστότητα σε 68 επιχειρήσεις με 500.000 ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.