Με 2,2 εκατ.€ αναβαθμίζεται το δίκτυο άρδευσης του Δήμου Χερσονήσου

0

Πιστώσεις ύψους 2,2 εκατ.€ εξασφάλισε ο Δήμος Χερσονήσου για την εκτέλεση ενός μεγάλου project σε υποδομές εγγείων βελτιώσεων.

Έργα νέας πνοής για τον αγροτικό τομέα σε υποδομές εγγείων βελτιώσεων.

Τα έργα θα ενσωματώσουν smart συστήματα για άρδευση υψηλής αποδοτικότητας και ορθής διαχείρισης υδάτινων πόρων.

Ο Δήμος εξασφάλισε πιστώσεις 2,2 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι έτοιμος να δρομολογήσει έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου.

Smart συστήματα άρδευσης

Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα εφαρμόσουν μεθόδους άρδευσης υψηλής αποδοτικότητας και ορθής διαχείρισης υδάτινων πόρων.

Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί η αποδοτικότητα της χρήσης του αρδευτικού νερού και θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της τοπικής γεωργίας.

«Απαραίτητο στοιχείο ενίσχυσης του αγροτικού τομέα είναι οι διαθέσιμοι πόροι νερού. Προς αυτή την κατεύθυνση καταθέσαμε πρόταση και εξασφαλίσαμε τις απαιτούμενες πιστώσεις», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.

Το έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων αυτοματισμού – τηλελέγχου – τηλεχειρισμού. Θα εξοικονομηθεί η σωστή διαχείριση του νερού στο αρδευτικό δίκτυο του Δήμου Χερσονήσου.

Η χρηματοδότηση αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία, υπερσύγχρονου εξοπλισμού. Τα συστήματα θα ενσωματωθούν σε κρίσιμα σημεία του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου.

Επίσης, θα αναβαθμιστούν ενεργειακά και τα υφιστάμενα, απαρχαιωμένα αντλιοστάσια και θα διασφαλιστεί επαρκής ποσότητα και υψηλής ποιότητας νερού.

«Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα, στο πλαίσιο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Μέσα από την υλοποίηση σημαντικών έργων θα στηρίξουμε την τοπική γεωργία για την ενίσχυση της ενδοχώρας.

Δημιουργούμε «γέφυρες» μεταξύ του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα ενισχύοντας συνολικά την τοπική οικονομία», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου.

Μέσα από την αναβάθμιση των υποδομών άρδευσης, το σύστημα θα ελέγχεται επαρκώς, διαθέτοντας πολύ λιγότερους – ανθρώπινους και οικονομικούς – πόρους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.