Το φετινό συνέδριο του ΔΑΑ «έκρυβε» πολλά και ενδιαφέροντα

0

Με τον συμβολικό τίτλο «Sounding the Future» άνοιξε τις εργασίες του το 22ο συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών, που διοργάνωσε ο ΔΑΑ.

Εκτός από την επισκόπηση της αεροπορικής αγοράς της Αθήνας το 2022, η θεματολογία του συνεδρίου περιείχε τα πάντα. Οι θεματικές ενότητες αφορούσαν τόσο την επικαιρότητα και πως αυτή μπορεί να επηρεάσει τις αερομεταφορές, όσο και τις προβλέψεις για το μέλλον.

Η ενότητα με ομιλητή τον Καθηγητή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ, Δρα Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, «έκλεψε» τις εντυπώσεις.

Η ενότητα είχε τίτλο «Προβλέποντας το Μέλλον; Τεχνητή Νοημοσύνη & Θεωρία Παιγνίων», όπου ακούστηκαν πολλά και άκρως ενδιαφέροντα πράγματα.

«Sounding the Future»

Προσκεκλημένοι κι εκπρόσωποι του ΔΑΑ «συνέθεσαν» μαζί τον «Ήχο του Μέλλοντος», μιας και ο τίτλος είχε διττή σημασία. Από τη μια, παραπέμπει στους «ήχους», στην εξερεύνηση, την ενορχήστρωση και από την άλλη στη «σύνθεση του μέλλοντος», ένα γλωσσικό παιχνίδι με τον όρο market sounding, τη διαρκή ιχνηλάτηση, δηλαδή, και διερεύνηση της αγοράς.

Μουσικές από τον συνθέτη, Τηλέμαχο Μούσα.

Μια ιδιαίτερη στιγμή του φετινού συνεδρίου ήταν η μουσική γέφυρα. Μια σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον, που παρουσίασε ο συνθέτης, Τηλέμαχος Μούσας, και η μπάντα του με το αιθερόφωνο.

Το ηλεκτρονικό «θέρεμιν», που εφευρέθηκε το 1920, είναι το μόνο «contactless» μουσικό όργανο που παράγει μουσική χωρίς φυσική επαφή με τον καλλιτέχνη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.