ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ και ΜΕΤΚΑ θα «ανθίσουν» ξανά το τριφύλλι

0

Έπεσαν σήμερα οι υπογραφές για την κατασκευή της αρένας του Παναθηναϊκού και την ανέγερση αναλαμβάνει η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ και ΜΕΤΚΑ.

Σε 36 μήνες θα είναι έτοιμο το νέο γήπεδο της ομάδας του τριφυλλιού μετά την υπογραφή της σύμβασης  στον Δήμο Αθηναίων με την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ και ΜΕΤΚΑ.

Μια νέα σελίδα στην ιστορία της Αθήνας και της ιστορικής ομάδας του Παναθηναϊκού άνοιξε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Η σύμβαση, ύψους 119.999.832,38€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%) αφορά τη μελέτη και την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Η υπογραφή ήρθε λίγες ώρες μετά την επίσημη έγκριση από την ειδική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DG Comp) για το κονδύλι ύψους 115 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η χρηματοδότηση του έργου.

Ο προϋπολογισμός κατασκευής του νέου γηπέδου ανέρχεται στο ποσό των 123 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).  Η χρηματοδότηση για την κατασκευή προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Για τη δημιουργία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού απαιτήθηκαν δύο και πλέον χρόνια συστηματικής δουλειάς, λεπτομερών μελετών και εκτενών συζητήσεων με τα εμπλεκόμενα μέρη, τους φορείς υλοποίησης, τα τέσσερα συναρμόδια υπουργεία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η μοναδική αρένα με θέα την Ακρόπολη – Το έργο σε αριθμούς.

Το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου θα έχει χωρητικότητα 38.500 θέσεων (έως 40.000), θα είναι διεθνών προδιαγραφών FIFA & UEFA και 4 αστέρων και με μοναδικό προνόμιο τη θέα στην Ακρόπολη.

Η αρένα θα περιλαμβάνει 1.300 θέσεις σε σουίτες, 325 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και επτά εμπορικά καταστήματα, ενώ στις εγκαταστάσεις του θα μπορεί να αγωνίζεται και η Εθνική ομάδα -ανδρών και γυναικών- της χώρας μας.

Το νέο γήπεδο – καταλύτης για τη συνολική ανάπτυξη του Βοτανικού.

Με «όχημα» τη νέα υπερσύγχρονη αρένα του Παναθηναϊκού, ο Βοτανικός, η παλιά αυτή βιομηχανική περιοχή της Αθήνας θα αναβαθμιστεί πολεοδομικά, θα αποκτήσει σύγχρονες υποδομές, κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου.

Η δεύτερη φάση της Διπλής Ανάπλασης: Ο χώρος πρασίνου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Μετά την ολοκλήρωση και παράδοση του νέου γηπέδου στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, θα αρχίσει η υλοποίηση της δεύτερης φάσης της Διπλής Ανάπλασης.’

Προβλέπει τη δημιουργία ενός μεγάλου αστικού πάρκου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπως ορίζει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Θα κατασκευαστεί επίσης ένας υπόγειος χώρος στάθμευσης, το Μουσείο του Παναθηναϊκού, καθώς κι ένα μικρό εντευκτήριο μέσα στο χώρο του Μουσείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.