Ρέθυμνο: Έργα ανάπλασης στην Καλλιθέα

0

Ο Δήμος Ρεθύμνης προχωρά σε παρεμβάσεις για την οριστική ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη στην Καλλιθέα και την αναβάθμιση της περιοχής.

Ο Δήμος Ρεθύμνης και η ΔΕΥΑΡ, στην οδό Κολοκοτρώνη, στην Καλλιθέα, εκτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο που ξεπερνά το 1.000.000€.

Το έργο θα μεταμορφώσει την περιοχή και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων.

Οι δύο άξονες του έργου.

Ο πρώτος αφορά την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης, στο πλαίσιο της έγκαιρης αντιμετώπισης της λειψυδρίας και της διασφάλισης της ποιότητας του πόσιμου νερού.

Ειδικότερα, ένα νέο δίκτυο ύδρευσης στο τμήμα Πλατανιάς – Καστελλάκια, προϋπολογισμού 1.200.000€ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης, δημιουργείται.

Ο δεύτερος καλύπτει την περιοχή Καστελλάκια – Μασταμπάς, προϋπολογισμού 1.350.000 € με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Το έργο της οδού Κολοκοτρώνη εντάσσεται στο μεγάλο αυτό έργο κατασκευής δικτύων ύδρευσης.

Μέσω του νέου αγωγού ύδρευσης, θα αναβαθμιστεί η ποιότητα του πόσιμου νερού στην περιοχή Μασταμπά.

Το νερό θα μεταφέρεται μέσω του νέου δικτύου της ΔΕΥΑΡ από το Φράγμα των Ποταμών αφού πρώτα υποστεί την προβλεπόμενη επεξεργασία στο υφιστάμενο διυλιστήριο της ΔΕΥΑΡ στον Πλατανιά.

Οι εργασίες της ΔΕΥΑΡ στην οδό Κολοκοτρώνη ολοκληρώθηκαν.

Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η αποκατάσταση των τομών στο οδόστρωμα.

Στη συνέχεια, αναμένεται ο εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να κάνει υπογειοποίηση των δικτύων ηλεκτρισμού.

Στην οδό Κολοκοτρώνη, ο Δήμος Ρεθύμνης με την Τεχνική του Υπηρεσία, έχουν ήδη συμβασιοποιήσει το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης, προϋπολογισμού 919.000€.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου για την αναζωογόνηση των γειτονιών του Ρεθύμνου και θα ξεκινήσει άμεσα.

Θα γίνει διαπλάτυνση του δρόμου και ασφαλτόστρωση, επανασχεδιασμός των πεζοδρομίων,  διαμόρφωση μικρής πλατείας – όασης πρασίνου, παιδική χαρά, φύτευση νέων δεντροστοιχιών, εγκατάσταση  σύγχρονου, φιλικού περιβαλλοντικά  φωτισμού κ.α.

Το έργο χρηματοδοτείται από το  «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)», στο πλαίσιο του ΕΠ «Κρήτη 2014 – 2020».

Ο δήμος έχει υποχρέωση να το ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του 2023.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.