Π. Μπαλωμένος: Στόχος να ξεκλειδώσουμε υπεραξίες για τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου

0

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών συμμετείχε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος & εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου, Παναγιώτης Μπαλωμένος.

Για τους στόχους και τις προτεραιότητες της ΕΤΑΔ μίλησε ο Παναγιώτης Μπαλωμένος, Εντεταλμένος Σύμβουλος & Εκτελών Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας.

Οι στόχοι για την αξιοποίηση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

-Υποστήριξη των κεντρικών σχεδιασμών της πολιτείας.

-Προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων για τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου.

-Στήριξη τοπικών κοινωνιών.

Στο πάνελ με τίτλο «The Impact of Large-Scale Investments on Greece’s Real Estate Market» στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο κος Μπαλωμένος μίλησε για την αξιοποίηση το επόμενο διάστημα δύο εμβληματικών ακινήτων της εταιρείας.

Διεθνείς διαγωνισμοί θα «τρέξουν» για το ακίνητο του Πόλο Φαλήρου (Tae Kwon Do) και την Ακτή Βουλιαγμένης.

«Στόχος μας είναι να ξεκλειδώσουμε υπεραξίες για τα ακίνητα μας, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της αγοράς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η συμβολή της ΕΤΑΔ στις μεγάλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο έργο της χάραξης και της κατασκευής ενιαίου δικτύου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου στο παράκτιο μέτωπο σε αγαστή συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, την Περιφέρεια και τους όμορους Δήμους.

Η ΕΤΑΔ διέθεσε 70 στρέμματα από την περιουσία της για την κατασκευή ποδηλατοδρόμου και πεζοδρόμου που θα έχει μήκος 13,5 χιλιομέτρων.

Θα ξεκινά από το ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θα καταλήγει στον Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η ΕΤΑΔ συμμετέχει και στη χάραξη του έργου, με σημειακές παρεμβάσεις, ώστε να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή υπεραξία στα ακίνητα της με τη λειτουργία του έργου.

Η υποστήριξη της ΕΤΑΔ στις τουριστικές επενδύσεις.

Τα ιστορικά ξενοδοχεία «Ξενία» είναι στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ και τα αξιοποιεί με στόχο να τα επανατοποθετήσει στην ελληνική αγορά.

«Ιδιαίτερα ακίνητα απαιτούν ιδιαίτερους χειρισμούς για την ωρίμανση και την αξιοποίηση τους», τόνισε ο κος Μπαλωμένος.

Σε εξέλιξη είναι οι διαγωνιστικές διαδικασίες των Ξενία Κοζάνης, Ξάνθης, Κομοτηνής, Καλεντζίου, ενώ εντός του 2023 θα προχωρήσει η αξιοποίηση των Ξενία Δράμας, Πλαταμώνα, Καρτερού και Βυτίνας.

Η αξιοποίηση των τουριστικών περιπτέρων της ΕΤΑΔ.

Οι διαγωνισμοί για τα τουριστικά περίπτερα της Λίνδου, της Αρβανιτιάς, του Λουμπαρδιάρη, της Παλαιοκαστρίτσας ολοκληρώθηκαν.

Παράλληλα, προετοιμάζονται νέοι για τα περίπτερα της Επιδαύρου και του Σουνίου.

«Τρέχει» ο διαγωνισμός για το Κάμπινγκ της Κουρούτας στην Ηλεία, ενώ ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία του Κάμπινκ Φαναρίου στην Κομοτηνή.

Το ιστορικό ακίνητο του Μπούρτζι στο Ναύπλιο.

Η ΕΤΑΔ θα αναλάβει τη λειτουργία του. Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλει πολλαπλώς στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη ενός ιστορικού τοπόσημου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.