Πρόσω ολοταχώς για την ανάπλαση από το Νυδρί έως το Περιγιάλι και το Μεγάλο Αυλάκι

0

Τα 1,45 εκατ. € αγγίζει ο προϋπολογισμός του οδικού έργου για τη β΄ φάση της ανάπλασης και πεζοδρόμησης από το Νυδρί έως και το Μ. Αυλάκι.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας ανακοίνωσε την έγκριση της οριστικής μελέτης για τη δεύτερη φάση του έργου.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση και πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου από το Νυδρί έως το Περιγυάλι και την Καλλιθέα.

Ο προϋπολογισμός του φτάνει τα 1.450.000 ευρώ.

Στην επόμενη συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα εγκρίνει τη διενέργεια διαγωνισμού ώστε να ξεκινήσει το έργο.

«Γαι εμάς αποτελεί μια θετικότατη εξέλιξη. Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση δημοπράτηση του σπουδαίου έργου, αφού, είχαμε έγκαιρα φροντίσει και εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του. Οι συνεχείς παρεμβάσεις μας, με έργα και πρωτοβουλίες, για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής του Ελλομένου, δηλαδή σε Νυδρί, Περιγιάλι και Μεγάλο Αυλάκι είναι ορατή σε όλους, με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις.Μπορούμε να μιλήσουμε για μια πλήρη παρέμβαση, εάν συνδυάσουμε και το Τουριστικό Καταφύγιο Σκαφών και τα σημαντικά συνοδά έργα, όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση στο Δημοσάρι, η ανάπλαση του Κτήματος Πασά. Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι μιλάμε για μια κοσμογονία έργων, που αλλάζει ριζικά την εικόνα σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού μας, διαμορφώνοντας παράλληλα εξαιρετικές προοπτικές για την τοπική κοινωνία και οικονομία», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Οι παρεμβάσεις.

Με τη δεύτερη φάση, θα ενοποιηθεί ο χώρος από το Περιγιάλι έως το Μεγάλο Αυλάκι. Το έργο περιλαμβάνει: ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, φωτισμό και φυτεύσεις.

Αντιμετωπίζεται οριστικά και το θέμα της απορροής των ομβρίων υδάτων σε όλο το μήκος του δρόμου.

Θα κατασκευστούν δύο κόμβοι κυκλοφορίας, στα δύο άκρα του άξονα Περιγιάλι – Νυδρί – Μεγάλο Αυλάκι, στον περιφερειακό δρόμο του Νυδρίου.

Θα βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες κυκλοφορίας κι ασφάλειας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.