Νέα ψηφιακή υπηρεσία από την AEGEAN μέσω Gov.gr

0

Η AEGEAN αξιοποιεί τις δυνατότητες του gov.gr και φέρνει πρώτη στην Ελλάδα την ψηφιακή υπηρεσία «Digital ID».

Ο έλεγχος των στοιχείων των επιβατών, κατά την επιβίβασή τους, γίνεται ακόμη πιο εύκολος με τη νέα ψηφιακή υπηρεσία Digital ID.

Η νέα υπηρεσία που είναι πλέον διαθέσιμη μέσω του AEGEAN App. Επιτρέπει στους επιβάτες εσωτερικού της AEGEAN και της OLYMPIC Air μετά την πραγματοποίηση του check in και σε μόλις λίγα, απλά βήματα να ενσωματώσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους στην ψηφιακή κάρτα επιβίβασης.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η άμεση ταυτοποίηση των στοιχείων του κάθε επιβάτη. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται γρηγορότερη και απλούστερη η διαδικασία ελέγχου κατά την επιβίβαση.

Για την πιστοποίησητου χρήστη και την επαλήθευση των στοιχείων του, η υπηρεσία «Digital ID» της AEGEΑΝ είναι συνδεμένη με την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Gov.gr Wallet.

Το Digital ID πληροί όλα τα πρότυπα ασφάλειας και κρυπτογράφησης βάσει προδιαγραφών, για διαδικτυακές συναλλαγές.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της υπηρεσίας «Digital ID» της AEGEAN πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πιερρακάκης: «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα επειδή το Ελληνικό Δημόσιο»

«Πριν από λίγες ημέρες γιορτάσαμε τα τρία χρόνια του gov.gr και την τεράστια αύξηση των ψηφιακών υπηρεσιών και συναλλαγών. Συγχαίρουμε την AEGEAN για την πρωτοβουλία της και για τη συνεργασία στην υλοποίηση μιας υπηρεσίας απλής και εύκολης στη χρήση, που θα κάνει πιο ευχάριστη την ταξιδιωτική εμπειρία εκατομμυρίων επιβατών κάθε χρόνο. Η Ελλάδα είναι σε κίνηση, αλλάζει και παρουσιάζει ένα νέο υπόδειγμα», δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη χρήσης της υπηρεσίας. Παρόντες ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Διευθύνων Σύμβούλος της AEGEAN, Δημήτρης Γερογιάννης, στελέχη του υπουργείου και της AEGEAN.

Γερογιάννης: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι»

«Η ενσωμάτωση της ψηφιακής ταυτότητας στην κάρτα επιβίβασης αποτελεί συνέχεια μιας σειράς νέων υπηρεσιών που αναπτύξαμε τα τελευταία δυο χρόνια. Οι νέες υπηρεσίες, με εργαλείο την τεχνολογία διευκολύνουν, απλοποιούν και αναβαθμίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία. Κάνουμε τη διαδικασία της επιβίβασης ακόμη πιο εύκολη και γρήγορη για τους επιβάτες μας και για τις υπηρεσίες ελέγχου», σημείωσε ο Δημήτρης Γερογιάννης, Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN.

Η νέα υπηρεσία «Digital ID» της AEGEAN

Η υπηρεσία «Digital ID» προϋποθέτει την προεγκατάσταση της εφαρμογής Gov.gr Wallet. Μέσα από εκεί μπορούν να δημιουργηθούν ψηφιακά δελτία ταυτότητας εντός Ελληνικής επικράτειας. Μέχρι στιγμής, είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για πτήσεις εσωτερικού της AEGEAN και της OLYMPIC Air. Όταν το ελληνικό Gov.gr Wallet αποκτήσει πανευρωπαϊκή ισχύ, αναμένεται να επεκταθεί και σε πτήσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η εφαρμογή της AEGEAN είναι διαθέσιμη σε συσκευές iOS, Android, Huawei και οι επιβάτες είναι απαραίτητο να έχουν κατεβάσει την τελευταία έκδοση (v6.5.5) προκειμένου να αξιοποιήσουν την υπηρεσία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.