Νέοι προορισμοί και αύξηση της επιβατικής κίνησης για την Aegean

0

Από τις 11/11 η Aegean θα πετάει καθημερινά από Αθήνα προς Ντουμπάι, εκτός Πέμπτης, στο πλαίσιο της ένταξης νέων προορισμών στο πρόγραμμά της.

Ντουμπάι, Λούξορ, Σαρμ Ελ Σέιχ, Ίνσμπρουκ, Κισινάου, Μπρατισλάβα και Μπακού από το αεροδρόμιο της Αθήνας και Κάιρο και Βαρκελώνη από τη Θεσσαλονίκη είναι τα εννέα νέα δρομολόγια που εντάσσει στο πρόγραμμά της η Aegean, στο νέο της χειμερινό πρόγραμμα για το 2023 – 2024.

Το ενισχυμένο νέο πρόγραμμα αποτελεί τη συνέχεια ενός πολύ καλού ενιαμήνου, όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η εταιρεία, της οποίας το πρόγραμμα παρουσίασαν τα στAegeanελέχη της κ. Πέπη Σταμάτη, Αναπληρώτρια Εμπορική Διευθύντρια Τιμολογιακής Πολιτικής και Δικτύου, και ο κ. Γιάννης Ράσογλου, Διευθυντής Δικτύου και Συνεργασιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Aegean, το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου μετέφερε 11.957.842 επιβάτες, μεταβολή που κατέγραψε θετικό – διψήφιο – πρόσημο της τάξεως του 30%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Από το σύνολο των διακινηθέντων επιβατών, η κίνηση του εξωτερικού από και προς την Αθήνα ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια (5.498.903 επιβάτες εξωτερικού).

Οι συντελεστές πληρότητας άγγιξαν το 78%, το εν λόγω διάστημα, ενισχυμένοι κατά 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι η στήριξη της προσπάθειας επέκτασης της τουριστικής περιόδου, και κατά τη διάρκεια του χειμώνα και βεβαίως όχι μόνο από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και από την Περιφέρεια.

Με αυτόν τον τρόπο εξελίσσει σημαντική την προσπάθεια για τουρισμό όλον τον χρόνο με τη διατήρηση των τακτικών της πτήσεων από και προς τη Ρόδο, το Ηράκλειο, και την Καλαμάτα έως τον Νοέμβριο.

Παράλληλα, δρομολογεί την έναρξης της νέας σεζόν νωρίς τον Μάρτιο του 2024, αλλά και με τη λειτουργία ναυλωμένων πτήσεων από τη Ρόδο στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος σε συνεργασία με tour operators του εξωτερικού, διαθέτοντας 35.000 θέσεις, προς 22 ευρωπαϊκούς προορισμούς σε 8 χώρες, στο διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023 και Φεβρουαρίου – Μαΐου 2024.

«Με τη δυναμική της επιτυχημένης ανάπτυξης των τελευταίων 18 μηνών, συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους επιβάτες μας νέες επιλογές και ταξιδιωτικές εμπειρίες, επενδύοντας στην επέκταση του δικτύου μας με νέους προορισμούς και τη χειμερινή περίοδο.

Παράλληλα, συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δυναμική της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ δημιουργούμε σταδιακά ειδικά προγράμματα και συνεργασίες για την άμβλυνση της εποχικότητας στην Περιφέρεια», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Πέπη Σταμάτη, με αφορμή την ανακοίνωση του χειμερινού προγράμματος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.