Κατάρρευση γέφυρας στην Περιμετρική Πατρών – Ένας νεκρός

0

Η Ολυμπία Οδός είχε προχωρήσει αποκλεισμό της τοπικής οδού στην Περιμετρική Πατρών στο ύψος του κόμβου Πατρών-Κ1 λόγω εργασιών συντήρησης.

Τραγικό δυστύχημα συνέβη σήμερα το μεσημέρι στην Περιμετρική Πατρών όταν κατέρρευσε τμήμα γέφυρας με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων οκτώ.

Στις 12:47 το μεσημέρι, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μετέβη άμεσα στο σημείο με 35 πυροσβέστες και 12 οχήματα.

Παράλληλα, στην επιχείρηση μετέχει η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους, ενώ μεταβαίνουν και δυνάμεις από την 1η και την 5η ΕΜΑΚ.

Πέντε ασθενοφόρα και μονάδα ΕΚΑΒ

Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη Πατρών και στα δύο ρεύματα (προς Αθήνα και προς Πύργο) καθώς και στην οδό Διοδώρου στην Πάτρα, λόγω της κατάρρευσης του τμήματος της γέφυρας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το τμήμα της γέφυρας βρισκόταν σε συντήρηση και ήταν αρμοδιότητα του Υπουργείου και όχι της Περιφέρειας.

Η Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου είναι σε συσκεψη με στέλέχη της Περιφέρειας.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, είναι σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με αρμόδιους παράγοντες για να πληροφορηθεί τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ολυμπία Οδός είχε προχωρήσει σε προσωρινό αποκλεισμό της τοπικής οδού στην Περιμετρική Πατρών στο ύψος του κόμβου Πατρών-Κ1 από την Παρασκευή 21 Ιουλίου. Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση οι εργασίες πραγματοποιούνταν λόγω ανακατασκευής κι ενίσχυσης της Γέφυρας της Κάτω Διάβασης Κ603 της Περιμετρικής Πατρών.

Είχε προγραμματιστεί κατεδάφιση.

Στο πλαίσιο αυτών των εργασιών είχε προγραμματιστεί κατεδάφιση ενός τμήματος της γέφυρας.

Οι εργασίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είχαν ξεκινήσει από τις 07:00 το πρωί της Παρασκευής 21/07/2023 και θα διαρκούσαν έως, το αργότερο, τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, 24/07/2023.

Για τον λόγο αυτόν είχε πραγματοποιηθεί προσωρινός αποκλεισμός της οδού Διοδώρου, στο τμήμα της που διέρχεται κάτω από τη Γέφυρα της Περιμετρικής Πατρών.

Η κυκλοφορία θα εξυπηρετείτο εναλλακτικά μέσω τοπικής παράκαμψης από όμορες οδούς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.