Ελλείψεις σε τεχνίτες και οικοδόμους

0

Είναι κοινό μυστικό πλέον οι ελλείψεις τεχνιτών και οικοδόμων στον κατασκευαστικό κλάδο.

Μετά από μία δεκαετή και πλέον υποεπένδυση στις κατασκευές είναι λογικό να έχουν εμφανιστεί προβλήματα, όπως η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Το γεγονός δεν άφησε ασχολίαστο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, παρά το γεγονός ότι το ζήτημα εμφανίζεται περισσότερο στις μικρότερες κατασκευαστικές εταιρείες.

Σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επεσήμανε πως παρακολουθεί τα έργα της περιοχής, αλλά και τον προγραμματισμό των νέων. Και διαπίστωσε τη σοβαρή υποστελέχωση που αντιμετωπίζουν οι Τεχνικές Εταιρείες της περιοχής σε τεχνίτες και οικοδόμους.

Κατόπιν αυτών, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, πρότεινε τη σύσταση Μητρώου Τεχνιτών Οικοδόμων, ώστε να διευκολύνονται και οι εταιρείες, αλλά και οι εργαζόμενοι. Ήρθε σε συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Πιστοποιημένων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Δυτικής Μακεδονίας και με την Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.) και στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν με τους παραπάνω φορείς, για τη δημιουργία Μητρώου Τεχνιτών-Οικοδόμων.

Το πρόβλημα προφανώς δεν το αντιμετωπίζει μόνο η Δυτική Μακεδονία. Ας ελπίσουμε πως η δημιουργία του Μητρώου θα δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα που δυστυχώς γιγαντώνεται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.