Ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για το τραμ

0

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ ύστερα από δημόσιες τοποθετήσεις εργαζομένων της, αναφορικά με τη λειτουργία του δικτύου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Τραμ είναι ένα μέσο μεταφοράς σταθερής τροχιάς, που συνυπάρχει στο οδικό δίκτυο με κινούμενα οχήματα και πεζούς.

Ως όχημα δρόμου, οι ταχύτητες που αναπτύσσει είναι χαμηλές και κινείται, σύμφωνα με τον ΚΟΚ και το σύστημα σηματοδότησης της οδικής κυκλοφορίας.

Η κίνηση και ο έλεγχός του γίνεται αποκλειστικά από τον ηλεκτροδηγό, μέσω της οπτικής επαφής που έχει με το δρόμο. Γι΄αυτό τον λόγο, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε σύγκριση με άλλα μέσα σταθερής τροχιάς.

Στο δίκτυο λειτουργεί σύστημα τηλεματικής, συνδεδεμένο με το σύστημα οδικής κυκλοφορίας, που δίνει προτεραιότητα στο Τραμ και ενημερώνει το Κέντρο Ελέγχου για την ακριβή θέση των οχημάτων.

Το σύστημα παράλληλα ενημερώνει τον επιβάτη κατά την παραμονή του στη στάση για τους χρόνους άφιξης των συρμών και αναμονής.

Σε περιπτώσεις τεχνικών δυσλειτουργιών, το Πρωτόκολλο Λειτουργίας προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες, τις οποίες ακολουθούν άρτια εκπαιδευμένοι κι έμπειροι ηλεκτροδηγοί της εταιρείας.

Η επικοινωνία των ηλεκτροδηγών με το Κέντρο Ελέγχου είναι συνεχής και αδιάλειπτη, όλη τη διάρκεια του δρομολογίου, μέσω σύγχρονου συστήματος επικοινωνίας (tetra).

Στο Κέντρο Ελέγχου Τραμ λειτουργεί και σύστημα παρακολούθησης όλων των οχημάτων σε πραγματικό χρόνο, με ανανέωση του στίγματος και της θέσης του καθενός ανά 20 δευτερόλεπτα.

Όταν ανακύπτουν τεχνικά ζητήματα, επιδιορθώνονται άμεσα, ακολουθώντας τις ισχύουσες διαδικασίες και τους κανονισμούς ασφάλειας.

Με την κυκλοφορία των 25 σύγχρονων νέων οχημάτων Τραμ οι δυσλειτουργίες στο σύστημα της τηλεματικής έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Υπογραμμίζουμε, πως το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί επικουρικά και δεν αφορά στην ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.