Παράνομη κρίθηκε η απεργία – ακινητοποιημένα παραμένουν τα μέσα Σταθερής Τροχιάς

0
Το Μονομελές Πρωτοδικείο, μετά από προσφυγή της ΣΤΑΣΥ, έκρινε παράνομη την απεργία των δύο σωματείων των Σταθερών Συγκοινωνιών.
Παράνομη κρίθηκε η απεργία που προκήρυξαν τα 2 σωματεία εργαζομένων στο Μετρό (Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό).
Σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ τα χρονικά περιθώρια λειτουργίας για σήμερα των γραμμών 1, 2 και 3 είναι περιορισμένα.
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ενημέρωσε πως προχωρά σε αναστολή της σημερινής 24ωρης απεργίας μετά την απόφαση του δικαστηρίου
Πάντως αν και οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την 24ωρη απεργία τους είναι αρκετά δύσκολο τα δρομολόγια να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς απαιτείται χρόνος για να επιστρέψουν στις θέσεις τους.
Πηγές της ΣΤΑΣΥ αναφέρουν πως για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα δίκτυα των 3 γραμμών του Μετρό (Ηλεκτρικός και Γραμμές 2&3) , απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων διαφορετικών ειδικοτήτων, που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να τεθούν σε λειτουργία σήμερα οι συρμοί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.