ΑΒΑΞ: Στα 2,2 δισ.€ το ανεκτέλεστο των έργων

0

Ο όμιλος ΑΒΑΞ παρουσίασε σημαντική ανάκαμψη και η περσινή χρονιά τον ανέδειξε πρωτοπόρο στον κλάδο των κατασκευών.

Το 2022 έκλεισε για τον όμιλο ΑΒΑΞ με σημαντική ανάκαμψη και καλη κεφαλαιακή αναδιάρθρωση. Ο όμιλος πέτυχε σημαντική μείωση του δανεισμού του, στο 45%. Συνεχίζει δυναμικά με μεγάλα έργα σε παραχωρήσεις/ΣΔΙΤ αλλά και στον τομέα του Real Estate και των μαρίνων.

ΑΒΑΞ: Επιτυχημένο 2022

Η στρατηγική που ακολουθεί ο όμιλος τον οδηγεί σε μια δυναμική νέα χρονιά. Το 2022 ολοκλήρωσε εμβληματικά έργα ενώ ανέλαβε και νέα. Επιβεβαιώνεται έτσι η μακρά και επιτυχημένη εμπειρία στην κατασκευή έργων υποδομής, βιομηχανικών και ενεργειακών έργων μεγάλης κλίμακας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Η ΑΒΑΞ βρίσκεται σε τροχιά σημαντικής ανάκαμψης των οικονομικών αποτελεσμάτων μέσα από μία αποτελεσματική κεφαλαιακή πολιτική. Θέτει τις βάσεις για δυναμικές διεκδικήσεις έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», σημείωσε ο Χρήστος Ιωάννου, Πρόεδρος του Ομίλου ΑΒΑΞ.

ΑΒΑΞ: Τόνωση της ρευστότητας το 2023

Ο κος Ιωάννου, σε συνάντηση με εκπροσώπους των ΜΜΕ, ανέλυσε επίσης τις στρατηγικές απο επενδύσεις στον τομέα των παραχωρήσεων. Μίλησε για την ενδυνάμωση της ΑΒΑΞ Παραχωρήσεις, καθώς και για τα σχέδια τόνωσης της ρευστότητας για το 2023.

Σημείωσε επίσης την κρυμμένη αξία του Ομίλου τόσο στις παραχωρήσεις/ΣΔΙΤ όσο και στον Τομέα Ακινήτων και Μαρίνων, Η αξία του χαρτοφυλακίου του αγγίζει τα 500 εκατ. €.

Κ. Μιτζάλης: Η ΑΒΑΞ ολοκλήρωσε και παρέδωσε εμβληματικά έργα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒΑΞ, Κωνσταντίνος Μιτζάλης, εστίασε στα σημαντικά έργα που ολοκληρώθηκαν το 2022. Ο Όμιλος παρέδωσε εμβληματικά έργα, όπως ο IGB και η επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό.

Από τα πλέον σημαντικά έργα που έχει αναλάβει είναι η γραμμή 4 του Μετρό και το FlyOver της Θεσσαλονίκης. Επίσης έχει αναλάβει την πρώτη φάση των έργων στο Ελληνικό και το City of Dreams Mediterranean Integrated Casino Resort στη Λεμεσό.

Για το 2023 αξιολογεί τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται στον κλάδο, δεδομένης της πληθώρας των υπό δημοπράτηση έργων στην Ελλάδα. Ωστόσο εστιάζει και στη μεταστροφή που έχει προκληθεί ως προς τις επενδύσεις σε υποδομές φυσικού αερίου.

«Η ΑΒΑΞ έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει με αξιώσεις στις δημοπρατήσεις διεθνών έργων αγωγών φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Σχεδιάζει τη συνέχιση της συμμετοχής του σε διαγωνισμούς επέκτασης των τοπικών δικτύων διανομής αερίου, ώστε να διατηρήσει τη θέση της στη σχετική αγορά», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Κωνσταντίνος Μιτζάλης.

Η επιτυχημένη ανάληψη έργων σε συνδυασμό με τη βελτίωση του ισολογισμού της, την καθιστούν μια ισχυρή εταιρία με ξεκάθαρο μέλλον. Η ΑΒΑΞ επεκτείνει συνεχώς τις δυνατότητές της δημιουργώντας αξία για την κοινωνία και τους μετόχους της.

Η πορεία της ΑΒΑΞ

O Όμιλος ΑΒΑΞ είναι ένας από τους ισχυρότερους κατασκευαστικούς Ομίλους στην Ελλάδα. Έχει μακρά ιστορία επιτυχημένων παραδόσεων έργων υποδομής, εταιρικής ανάπτυξης, συμβάλλοντας στην ελληνική οικονομία. Το 1994 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και έκτοτε χαράσσει σημαντική πορεία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.