Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών: Τελετή παράδοσης – παραλαβής

0

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, από τον Γιώργο Γεραπετρίτη στον νέο Υπουργό, Γιάννη Γκόλια.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Ο Υπουργος Επικρατειας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε οριστεί αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, στις 2 Μαρτίου, μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου στον Ιωάννη Γκόλια.

Ο Ιωάννης Γκόλιας είναι πολιτικός μηχανικός, πανεπιστημιακός και πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Έχει διατελέσει υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου.

Από τον Οκτώβριο του 2016 είναι μέλος της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΕΜΠ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ιmperial College του Λονδίνου και εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου.

Διδάσκει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από το 1986 στον τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.

Το 2002 έγινε καθηγητής και από το 2009 ως το 2013 ήταν πρόεδρος του τμήματος.

Από το 2013 ως το 2014 ήταν κοσμήτορας της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Τον Ιούλιο του 2014 εξελέγη πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ανανέωσε τη θητεία του τον Οκτώβριο του 2015.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 250 άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά

Δηλώσεις του πρώην Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη.

«Είναι μεγάλη τιμή να υποδέχομαι στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιάννη Γκόλια.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει υποστεί πολλά δεινά το τελευταίο διάστημα.

Υπήρξε το επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου κι ενδιαφέροντος του κοινού, για λόγους που δεν ήταν πάντοτε ευχάριστοι.

Εντούτοις, θα πρέπει να επισημάνω ότι στο Υπουργείο έχουν γίνει σημαντικές δράσεις προς όφελος των πολιτών.

 Όσον αφορά τις υποδομές έχουν προχωρήσει.

–       Το Μετρό της Θεσσαλονίκης με τη δοκιμαστική λειτουργία.

–        Η έναρξη των εργασιών της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας.

–        Η εξέλιξη του διαγωνισμού επέκτασης της Γραμμής 2 προς το Ίλιον.

–        Ο ΒΟΑΚ προχωρά.

Επίσης, μεγάλα έργα είναι σε εξέλιξη όπως: Το Flyover, η παράκαμψη Χαλκίδας, το Μπράλλος – Άμφισσα, εγγειοβελτιωτικά, οκτώ διαγωνισμοί με ΣΔΙΤ για μεγάλα έργα υποδομής, κτηριακά, οδικά, υδραυλικά αλλά και μεγάλες αναβαθμίσεις του σιδηροδρόμου.

Για τις μεταφορές.

Η ψηφιοποίηση της έκδοσης αδειών οδήγησης είναι ιδιαίτερα σημαντικό βήμα και ήδη σχεδόν 500.000 προσωρινές άδειες έχουν εκδοθεί.

Τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχουν στο ψηφιακό τους πορτοφόλι το δίπλωμα τους.

Την ευρωπαϊκή πολιτική για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος έχει υιοθετήσει πλήρως το Υπουργείο, με την υδρογονοκίνηση, την βιώσιμη αστική κινητικότητα, τον σχεδιασμό του νέου ΚΟΚ, και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης για το κομμάτι των σιδηροδρόμων σημείωσε ότι προχωρούν οι διερευνήσεις για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας.

«Τα έργα για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου είναι σε εξέλιξη. Εκτιμούμε ότι το βόρειο τμήμα θα είναι έτοιμο ως το τέλος Ιουνίου και το νότιο τμήμα ως το τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε από τον Οκτώβριο να υπάρχει πλήρως αναβαθμισμένο στον κύριο σιδηροδρομικό άξονα το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης».

Δήλωση του νέου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Γκόλια.

Από την πλευρά του ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Γκόλιας, δήλωσε μεγάλη τιμή που η ελληνική πολιτεία του ανέθεσε αυτήν την αποστολή, αλλά και συγκίνηση.

«Φθάνω στην ανώτερη θέση αυτού του Υπουργείου, το οποίο υπηρέτησα για δεκαετίες από όλες τις πλευρές. Επομένως, θεωρώ πως αυτό θα με βοηθήσει για να αντιμετωπίσουμε με τον σωστό τρόπο τυχόν προβλήματα που προκύψουν».

Ο Γιάννης Γκόλιας τόνισε, επίσης, ότι στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών «τρέχουν» πολλά θέματα κι όλα έχουν μεγάλη σημασία για την στρατηγική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και για την ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη.

Ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξέφρασε την πρόθεσή του να αφοσιωθεί στον νέο του ρόλο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.