Υπεγράφη η σύμβαση για το Six Senses Megalonisos στους Πεταλιούς

0

Grivalia και Six Senses Hotels Resorts Spas συνεργάζονται για την ανάπτυξη υπερπολυτελούς θέρετρου στις «Μαλδίβες» του νότιου Ευβοϊκού.

Μόλις δύο ώρες απέχουν από την Αθήνα οι Πεταλιοί. Πρόκειται για ένα νησιωτικό σύμπλεγμα στον νότιο Ευβοϊκό, που διοικητικά ανήκει στον δήμο Καρύστου.

Εκεί, στο μεγαλύτερο νησί της συστάδας, γνωστό ως «Πεταλία» που σήμερα έχουμε συνηθίσει να το λέμε Μεγαλόνησο, θα αναπτυχθεί το μεγαλύτερο «πράσινο» συγκρότημα υπερπολυτελών κατοικιών της Grivalia Hospitality και της Six Senses.

Η επένδυση υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει τα 280 εκατ. €, και θα αναπτυχθεί σε μία έκταση 550.000 τ.μ.

Το εμβληματικό έργο πολυτελούς φιλοξενίας, αναψυχής και ευεξίας «Six Senses Megalonisos», θα περιλαμβάνει την κατασκευή 75 υπερ-πολυτελών villas και 20 branded κατοικιών, εστιατορίων, χώρων ευεξίας και εκγύμνασης κι ενός beach club.

Το «Six Senses Megalonisos» θα είναι πλήρως ενεργειακά αυτόνομο, με στόχο να επιτυγχάνεται μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Θα τροφοδοτείται από ηλιακά πάνελ σε συνδυασμό με τη χρήση βιώσιμων υλικών και την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών κατά την περίοδο της κατασκευής και λειτουργίας του.

Με την ολοκλήρωσή του, το «Six Senses Megalonisos» θα αποτελεί πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα.

Θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για τον ελληνικό τουριστικό κλάδο και την οικονομία της χώρας, καθώς η συνεισφορά του στο ΑΕΠ της χώρας εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το €1 δισ. €.

Στο στάδιο της κατασκευής του θα ανοίξουν περίπου 800 θέσεις απασχόλησης, ενώ κατά τη φάση λειτουργίας θα δημιουργηθούν επιπλέον 400 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας, σε ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων.

«Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για τη σύμπραξή μας με τον Όμιλο της Six Senses. Μοιραζόμαστε κοινές αξίες, θέτοντας τον βιώσιμο σχεδιασμό και τον σεβασμό απέναντι στο φυσικό περιβάλλον στο επίκεντρο.

Ως Grivalia Hospitality, μέσα από κάθε επένδυσή μας, θέλουμε να δημιουργούμε μοναδικά και ξεχωριστά έργα και εμπειρίες.

Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα ενισχύσει τη θέση της ως κορυφαίος προορισμός υπερπολυτελούς τουρισμού.

Ταυτόχρονα θα αποτελέσει πόλο έλξης για brands παγκοσμίου κύρους και φήμης που βλέπουν τις μεγάλες προοπτικές της χώρας μας στον τομέα αυτό», δήλωσε ο Γιώργος Χρυσικός, Πρόεδρος & CEO της Grivalia Hospitality.

Petalioi

Οι επενδύσεις της Six Senses Hotels Resorts Spas.

Το χαρτοφυλάκιο της Six Senses περιλαμβάνει 22 πολυτελή resorts & spas, ενώ 41 έργα βρίσκονται υπό ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο, σε τοποθεσίες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Οι «Μαλδίβες» της Εύβοιας, οι Πεταλιοί.

Τα νησιά των Πεταλιών βρίσκονται απέναντι από το παραθαλάσσιο χωριό Μαρμάρι της νότιας Εύβοιας κι απέχει 13 χλμ από την Κάρυστο.

Οι Πεταλιοί, συνολικά, καταλαμβάνουν έκταση 22,5 τ.χλμ., και το όνομά τους φαίνεται να έχει διατηρηθεί από την αρχαιότητα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.