Το moveo.gr στο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Κορίνθου

0
Το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Κορίνθου είναι πλήρως τηλεδιοικούμενο και διαθέτει προηγμένα συστήματα ασφαλείας και παρακολούθησης σηράγγων.

 

Το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Κορίνθου (ΚΕΚ Κορίνθου) ελέγχει σηματοδοτικά το τμήμα από τον Σ.Σ. Κιάτου έως τον Σ.Σ. Ροδοδάφνης, πλησίον του Αιγίου.

 

Είναι πλήρως τηλεδιοικούμενο και έχει εγκατεστημένο το ETCS (European Train Control System).

 

Ελέγχει με σύγχρονα συστήματα Η/Μ 5 σήραγγες, τη σήραγγα Μελισσίου, Δερβενίου, Πλατάνου, Τράπεζας και Αιγίου.

 

Η μέγιστη ταχύτητα κίνησης ορίζεται τα 160 χλμ την ώρα, ενώ παράλληλα, εκτελούνται έργα ηλεκτροκίνησης που θα ολοκληρωθούν το 2025.

 

Το ΚΕΚ Κορίνθου διαθέτει ένα από τα πλέον προηγμένα συστήματα ασφαλείας και παρακολούθησης σηράγγων.

 

Ελέγχεται ο φωτισμός της σήραγγας (αφή- σβέση), ο αερισμός που σε περίπτωση καπνού ενεργοποιούνται αυτόματα σενάρια απομάκρυνσης καπνού, το σύστημα πυρανίχνευσης που καταγράφει σε ζώνες μήκους περίπου 250μ. την θερμοκρασία με ακρίβεια δέκατου του βαθμού, τα αντλιοστάσια πυρόσβεσης, η παροχή ισχύος και τα τροφοδοτικά τάσης σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

 

Παράλληλα, ελέγχονται οι θερμοκρασίες συγκεκριμένων σημείων των φορείων και σε περίπτωση ανίχνευσης υπερβολικής-ασυνήθιστης θερμοκρασίας ενεργοποιείται συναργερμός και ακινητοποιείται ο συρμός με το προβληματικό φορείο πριν μπει στη σήραγγα.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.