Στο Διεθνές Φόρουμ Μεταφορών Βραζιλία και Κόστα Ρίκα

0

Βραζιλία και Κόστα Ρίκα 65η και 66η χώρες μέλη του Διεθνούς Φόρουμ Μεταφορών (International Transport Forum – ITF).

Το ανώτατο θεσμοθετημένο όργανο του Διεθνούς Φόρουμ Μεταφορών, το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών, ψήφισε την αποδοχή των δύο λατινοαμερικανικών χωρών.

Η συνάντηση των Υπουργών πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 25 Μαΐου, στη Λειψία της Γερμανίας.

Παρόντες ήταν ο υπουργός Μεταφορών της Βραζιλίας, Renan Filho, και ο υφυπουργός Μεταφορών και Δημοσίων Έργων της Κόστα Ρίκα, Efraím Zeledón Leiva.

«Οι μεταφορές που διευκολύνουν τις βιώσιμες οικονομίες» είναι το θέμα της συνάντησης των Υπουργών Μεταφορών.

Περισσότεροι από 1.000 αντιπρόσωποι από όλο τον κόσμο συναντώνται στη Λειψία, στην ετήσια σύνοδο κορυφής των Υπουργών Μεταφορών.

Με οικοδεσπότη τον ΟΟΣΑ, το ITF λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψης για την πολιτική μεταφορών και διοργανώνει την παγκόσμια σύνοδο κορυφής των Υπουργών Μεταφορών κάθε χρόνο.

«Η είσοδος της Βραζιλίας στο ITF γίνεται σε μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή. Η χώρα μας αναλαμβάνει ξανά τον ρόλο της ως περιφερειακός ηγέτης.

Θέλουμε να οικοδομήσουμε μια παγκόσμια ατζέντα που θα δημιουργεί οικονομική ανάπτυξη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Η κυβέρνηση μας είναι πεπεισμένη ότι μέσω του διαλόγου θα προχωρήσουμε και θα προσφέρουμε στους ανθρώπους μας έναν κόσμο με καλύτερες ευκαιρίες για όλους.

Ο τομέας των μεταφορών μπορεί να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην ευημερία των λαών μας», δήλωσε ο ο Υπουργός Μεταφορών, Renan Filho, με αφορμή την ένταξη της Βραζιλίας στο ITF.

«Το να είσαι μέλος του ITF σημαίνει σταθερή υποστήριξη του έθνους μας και τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης με καλύτερες μεταφορές.

Μέσω του διαλόγου θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τους αναπτυξιακούς στόχους που έχουμε προτείνει», δήλωσε ο Υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών, Luis Amador.

«Το ITF υποδέχεται τη Βραζιλία και την Κόστα Ρίκα ως νέα μέλη. Η Βραζιλία φέρνει στο τραπέζι πληθώρα γνώσεων σε θέματα μεταφορών που θα ωφελήσουν όλα τα μέλη του ITF.

Έδωσε στον κόσμο το Bus Rapid Transit. Έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό αεροδρομίων στον κόσμο, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι στη Λατινική Αμερική. Φιλοξενεί τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή αεροσκαφών στον κόσμο.

Η Κόστα Ρίκα βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία μεταξύ του Ατλαντικού και του Ειρηνικού και της Βόρειας και Νότιας Αμερικής.

Η τοποθεσία της, το εξειδικευμένο εργατικό της δυναμικό την έχουν μετατρέψει σε κόμβο για πολλές διεθνείς εταιρείες.

Και η Κόστα Ρίκα είναι ένας αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός για τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Αυτή η πλούσια τεχνογνωσία διασφαλίζει ότι η Κόστα Ρίκα θα είναι ένας πολύτιμος συνομιλητής μας», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ITF, Young Tae Kim.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.