Πράσινο φως για την ίδρυση υδατοδρομίων στα Λουτρά Αιδηψού και στο Αλιβέρι

πηγή: hellenic-seaplanes
0

Δόθηκε το πράσινο φως για την άδεια ίδρυσης υδατοδρομίων σε δύο ακόμη περιοχές της Εύβοιας μετά την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ Α.Ε.) πήρε το πράσινο φως για την ίδρυση υδατοδρομίων στα Λουτρά Αιδηψού και στο Αλιβέρι Ευβοίας.

Τη σχετική απόφαση ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών μετά την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υπουργείων Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Οικονομικών.

Με την Κύμη ακόμη δύο περιοχές της Εύβοιας θα αποκτήσουν υδατοδρόμια.

Ο ΟΛΝΕ θα πρέπει να προχωρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την κατασκευή του συνόλου των απαιτούμενων εγκαταστάσεων σε αυτές τις περιοχές.

«Η Εύβοια αποκτά ένα σημαντικό δίκτυο υποδομών υδατοδρομίων που θα επιτρέψουν στο μέλλον την αεροπορική σύνδεση με πολλά σημεία του νησιού, καλύπτοντας τη γεωγραφική της έκταση.

Με αυτόν τον τρόπο, η Εύβοια θα καταστεί ένας προορισμός με σημαντική αεροπορική κάλυψη.

Το γεγονός θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα στην ποιότητα των μεταφορικών υπηρεσιών, με άμεσα οφέλη τόσο για την περαιτέρω τουριστική της ανάπτυξη όσο και για τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης των κατοίκων σε άλλες περιοχές της χώρας», σημείωσε σχετικά ο Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Άδειες ίδρυσης διαθέτουν τα υδατοδρόμια της Ίου, του Βόλου, του Ρεθύμνου, της Καλαμάτας, της Κυλλήνης και της Κύμης.

Στο Υπουργείο Μεταφορών ακόμη 20 αιτήματα χορήγησης αδειών.

Παρελήφθησαν νέες αιτήσεις για τη δημιουργία υποδομών υδατοδρομίων σε Μυτιλήνη, Ρόδο, Αγαθονήσι, Κάσο, Τήλο και Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου.

Βεβαιώσεις αποδοχής τεχνικού φακέλου για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, έχουν η Σκόπελος, η Αλόννησος, η Σκύρος και η Τήνος.

Παράλληλα, προς εξέταση είναι ο φάκελος για το υδατοδρόμιο Πάτμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.