Πλημμύρισαν από κόσμο οι πασχαλινοί προορισμοί

πηγή: Celestyal
0

Ο Υπουργός Τουρισμού σε τηλεοπτική εκπομπή σημείωσε τις υψηλές πληρότητες των καταλυμάτων στους πασχαλινούς τουριστικούς προορισμούς.

Για τις εξαιρετικά υψηλές πληρότητες των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων τις ημέρες του Πάσχα μίλησε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως ο τουρισμός αποτελεί τον μεγάλο «αιμοδότη» της ελληνικής οικονομίας.

«Η φετινή έξοδος για τον εορτασμό του Πάσχα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Οι Έλληνες έχουν γεμίσει όλους τους πασχαλινούς προορισμούς. Ταυτόχρονα σημαντική είναι και η παρουσία των ξένων ταξιδιωτών που πλέον φτάνουν μαζικά στη χώρα μας», τόνισε ο Υπουργός.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Κέρκυρα, καθώς σε διάστημα μίας εβδομάδας, οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του νησιού ξεπέρασαν τις 260, οι 200 ήταν πτήσεις εξωτερικού.  

Το 100% αγγίζουν οι πληρότητες σε Ναύπλιο, Καστοριά, Πιερία, Μεσσηνία,  Ξυλόκαστρο, Μετέωρα, Πόρτο Χέλι, Αρχαία Ολυμπία και Ζαγοροχώρια.

Ομοίως και οι πληρότητες και στους νησιωτικούς προορισμούς σε Ρόδο, Πάτμο, Κρήτη, Ζάκυνθο, Χίο, Μυτιλήνη, Σύρο, Σκύρο και Κύθηρα. 

«Ο τουρισμός αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας, γιατί οι Έλληνες δοκιμάστηκαν για πάρα πολλά χρόνια και πρέπει να μέσω του τουρισμού να συνεισφέρουμε στο εισόδημα τους», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως το 2023 τα ταξιδιωτικά έσοδα θα είναι τουλάχιστον 10% πάνω από τα αντίστοιχα περσινά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.