Ο Αλέξανδρος Εξάρχου της Intrakat στο 8ο Delphi Forum

0

Ο κος Εξάρχου τόνισε πως η τεχνική επάρκεια και η ισχυρή κεφαλαιακή βάση είναι τα σημαντικότερα κριτήρια για τη σωστή εκτέλεση των έργων.

Στην ανάκαμψη του κλάδου των κατασκευών έπειτα από μία δεκαετία κρίσης μίλησε ο Αντιπρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου.

Ο κος Εξάρχου τοποθετήθηκε σε πάνελ του 8ου Delphi Forum, με θέμα συζήτησης το Ταμείο Ανάκαμψης και τις Ανθεκτικές Υποδομές.

«Η κρίση οδήγησε σε έλλειψη επιστημονικού και στελεχιακού δυναμικού καθώς και σε δοκιμασίες κεφαλαιακής επάρκειας», σημείωσε ο Αλέξανδρος Εξάρχου.

Οι εταιρείες του κλάδου για να μπορούν να ανταποκριθούν στην αύξηση του ανεκτέλεστου η οποία αναμένεται στα επόμενα 2 έτη, απαιτείται τόσο κεφαλαιακή επάρκεια όσο και ανθρώπινο δυναμικό.

«Το ζήτημα του brain drain και του brain gain είναι ιδιαίτερα σημαντικό όπως και η δυνατότητα των τραπεζών να υποστηρίξουν το όλο εγχείρημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημαντικά αυξημένη ζήτηση καταγράφεται στην έκδοση εγγυητικών από τις μεγάλες συστημικές τράπεζες, λόγω του μεγάλου όγκου έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, και στη δυσκολία κάλυψης της ζήτησης αυτής, ανεξάρτητα από τη χρηματοοικονομική κατάσταση του αιτούντος.

Το πρόβλημα αναμένεται να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις στα επόμενα δύο χρόνια.

«Η πολιτεία θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος, ώστε η απορρόφηση των κονδυλίων να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, προκειμένου να μη χαθούν», επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat.

Εξάρχου: Ανάγκη για ισχυρή κεφαλαιοποίηση.

«Είναι καταφανής η ανάγκη για ισχυρή κεφαλαιοποίηση των εταιρειών, οι περισσότερες των οποίων έχουν εξασφαλίσει επάρκεια κεφαλαίων και θα έχουν υγιές και καλό cash flow, αλλά απαιτείται και ένα υγιές σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εξαγορά της ΑΚΤΩΡ και η νέα δομή του ομίλου.

Σε απάντηση ερώτησης για την πρόσφατη εξαγορά της ΑΚΤΩΡ και τη νέα δομή του ομίλου, ο κος Εξάρχου δήλωσε πως «το μοντέλο στο οποίο στοχεύει η Intrakat είναι αυτό της δημιουργίας μιας έξυπνης και υγιούς κατασκευαστικής εταιρείας, με τεχνική επάρκεια», γεγονός που αποτέλεσε και το βασικό κριτήριο της εξαγοράς, με στόχο το υγιές ανεκτέλεστο των δύο εταιρειών να παραμείνει έτσι.

«Επιθυμούμε μία υγιή Intrakat και μια υγιή ΑΚΤΩΡ, οι οποίες θα έχουν την τεχνική επάρκεια και ικανότητα σωστής εκτέλεσης των έργων, εντός χρονοδιαγραμμάτων και προϋπολογισμού, με θετικό cash flow. Προσδοκούμε στην κερδοφορία του Ομίλου», σημείωσε ο Αλέξανδρος Εξάρχου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.