Οι τρεις πυλώνες για την Ελλάδα πρωταγωνίστρια της επόμενης ημέρας

0

Τα logistics, οι συνδυασμένες μεταφορές και η νέα γενιά έργων είναι οι τρεις πυλώνες με τους οποίους θα αναζωογονηθεί η αγορά και η εικόνα της Ελλάδας θα αλλάξει, σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα το «Βήμα».

«Σχέδιο για μια Ελλάδα με αναβαθμισμένο διεθνή ρόλο και συστηματική δουλειά για την πραγματοποίησή του έχει σήμερα ανάγκη ο τόπος» επεσήμανε ο υπουργός τονίζοντας πως το Ταμείο Ανάκαμψης δίνει μια μεγάλη ευκαιρία στη χώρα μας να επενδύσει σε τομείς που έχει συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω της στρατηγικής της θέσης.

Οι τρεις πυλώνες:

Ολοκληρωμένο πλάνο έργων ύψους 13 δισ. ευρώ σε:

-Επεκτάσεις της Αττικής Οδού,

-Βόρειο τμήμα του Ε65

-Νέα Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης, το γνωστό Flyover.

-Επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας

-Επεκτάσεις της Αττικής Οδού,

-Σιδηροδρομικά έργα

-Έργα οδικής ασφάλειας

-Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας

-Αλλαγές στον 4412/16 για τα δημόσια έργα

«Δώσαμε λύση στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Λύση βρίσκουμε και για το Πάτρα-Πύργος, που κινδύνευε σοβαρά να μην γίνει ποτέ. Προχωράμε την ολοκλήρωση του νότιου τμήματος του Ε65. Στην Κρήτη, ξεπερνάμε προβλήματα ετών στον ΒΟΑΚ, ενώ ξεμπλοκάραμε το αεροδρόμιο στο Καστέλι», τόνισε ο υπουργός.

Συνδυασμένες μεταφορές και logistics

-Πύλες εισόδου ο Πειραιάς και τα λιμάνια του Βορρά

-Αναβάθμιση των logistics.

-Ανάπτυξη σιδηροδρομικού δικτύου

-Επέκταση θαλάσσιου διαδρόμου ο οποίος θα ενώνει τις ασιατικές αγορές με τον Πειραιά, σε ένα χερσαίο διάδρομο μεταφοράς προϊόντων στην Κεντρική Ευρώπη.

-Επένδυση στη λειτουργία των Περιφερειακών Αεροδρομίων

.Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα Υδατοδρόμια

«Με αυτό το ολοκληρωμένο Αναπτυξιακό Σχέδιο για τις συνδυασμένες μεταφορές, ο Πειραιάς μπορεί να γίνει λιμάνι μεταφόρτωσης, αλλά και λιμάνι εξόδου προϊόντων από τη ΝΑ Ευρώπη. Η ταχεία διασύνδεση Θεσσαλονίκης-Καβάλας-Αλεξανδρούπολης και Αλεξανδρούπολης – Μαύρης Θάλασσας, μπορεί να αναβαθμίσει στρατηγικά όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Συνδυάζοντας αυτές τις δυνατότητες, η Ελλάδα μπορεί να καταστεί όχι απλώς ανταγωνιστική, αλλά πρωταγωνίστρια» δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Ενίσχυση κι αναβάθμιση αστικών συγκοινωνιών

-Διαγωνισμός για τα νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

-Ενοικίαση στόλου λεωφορείων μέσω leasing και συνεργασία με τα ΚΤΕΛ

-Προσλήψεις σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ με διαδικασίες fast track αλλά με κριτήρια ΑΣΕΠ

Καραμανλής: δημιουργούνται 1.200 νέες θέσεις απασχόλησης

«Αξιοποιούνται για το συγκοινωνιακό έργο και ιδιώτες, χωρίς να αλλοιώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών, ενώ δημιουργούνται 1.200 νέες θέσεις απασχόλησης σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Και με την ολοκλήρωση του σχεδίου μας θα προσφέρονται στους πολίτες περισσότερες επιλογές, περισσότερα δρομολόγια, λιγότερη ταλαιπωρία» κατέληξε στη συνέντευξή του ο Κώστας Καραμανλής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.