ΟΑΣΘ: Προσλήψεις σε οδηγούς

0

Πρόσληψεις 400 εργαζομένων προγραμματίζει ο ΟΑΣΘ με σκοπό να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε οδηγούς αστικών λεωφορείων.

Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης, τονίζοντας πως οι αστικές συγκοινωνίες εξυπηρετούν καθημερινά 460-490 λεωφορεία. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ στις περιαστικές γραμμές.

Ταγγίρης: Το 2019 κυκλοφορούσαν μόλις 230.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με δημοσιογράφους, ο κ. Ταγγίρης ανέφερε πως «όταν ένας οργανισμός βρίσκεται υπό εκκαθάριση, δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσλήψεις».

Λόγω της αναγκαιότητας του αιτήματος που κατατέθηκε από τη διοίκηση του Οργανισμού, από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναζητάται η λύση, ώστε να ξεπεραστεί το νομικό ζήτημα.

Ο κος Ταγγίρης, υπενθύμισε ότι όταν ανέλαβε τον Οργανισμό, τον Αύγουστο του 2022, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ανέρχονταν σε 1.630 και σήμερα αυτοί έχουν μειωθεί σε 1.490 λόγω συνταξιοδότησης και κινητικότητας.

«Χρειαζόμαστε οδηγούς και πιστεύω ακράδαντα ότι και με λίγους λιγότερους έναντι των 404 ατόμων που έχουν αιτηθεί, θα υπάρξει σημαντική βελτίωση στην παροχή των υπηρεσιών του οργανισμού», επισήμανε χαρακτηριστικά.

ΟΑΣΘ: Ελλείψεις σε ηλεκτρονικούς, ηλεκτρολόγους και άλλους τεχνίτες.

Για τη βασική συνδρομή των ΚΤΕΛ, ο κ. Ταγγίρης επεσήμανε ότι σταδιακά, από τις αρχές του Φεβρουαρίου 2023, εξοικονομήθηκαν 30 οχήματα με την ανάθεση σε αυτά των έξι επιπλέον λεωφορειακών γραμμών (1, 45, 57, 58, 59, 64) και ακόμη 80 οδηγοί, οι οποίοι πλέον εξυπηρετούν κυρίως τις γραμμές της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τα ΚΤΕΛ θα εκτελούν και τις γραμμές 70 και 71.

Τον Σεπτέμβριο τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία

Εντός Σεπτεμβρίου αναμένονται και τα πρώτα 100 με 130 ηλεκτρικά λεωφορεία, από τον διαγωνισμό του υπουργείου Μεταφορών. Το 2024, ο Οργανισμός θα διαθέτει συνολικά 300.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή των δύο σταθμών φόρτισης τους στα αμαξοστάσια του οργανισμού σε Φοίνικα και Σταυρούπολη και γνωστοποίησε ότι θα «στηθούν» άλλοι τρεις με τέσσερις, σε ενδιάμεσα σημεία.

Μετά την προμήθεια των ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με τον ίδιο, θα αποσυρθούν κάποια από τα παλαιά οχήματα του έτσι και αλλιώς γερασμένου στόλου του ΟΑΣΘ.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση από τα 49 λεωφορεία που αγόρασε ο δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία, τα 40 είναι σήμερα αξιόπιστα,τρία παρουσιάζουν σοβαρά προβλήμα και τα υπόλοιπα έξι «θα βγουν στους δρόμους στις επόμενες εβδομάδες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.