Μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο η Γαλλία για την Ελλάδα

0

Η Transavia αποτελεί σημαντικό εταίρο για τον ελληνικό τουρισμό, με δυναμική για την Ελλάδα στα 1,5 εκ. αεροπορικές θέσεις, μόνο από Γαλλία.

Η χώρα μας στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας για την ανάδειξη περισσότερων ελληνικών τουριστικών προορισμών από τους 14 που ήδη εξυπηρετεί με το πτητικό της πρόγραμμα.

Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, συνομίλησε με τους επικεφαλής της Transavia, στο περιθώριο της επίσκεψής της στη μεγάλη τουριστική έκθεση IFTM Top Resa στο Παρίσι.

Η κ. Κεφαλογιάννη συναντήθηκε και με εκπροσώπους της TUI, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας της TUI Group με τον ΕΟΤ και μίλησαν για τις μελλοντικές εξελίξεις στην τουριστική αγορά, τις διαφαινόμενες τάσεις της ζήτησης και τη θέση της Ελλάδας κατά την τουριστική περίοδο 2024.

Ένας σημαντικός, όπως ειπώθηκε, άξονας της συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού με την TUI, έχει σαν στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου και της βιωσιμότητας στους τουριστικούς προορισμούς.

Η Υπουργός Τουρισμού είχε επίσης συνάντηση εργασίας στο περίπτερο της Ιορδανίας, με τον Ιορδανό ομόλογό της και συζήτησαν θέματα που απασχολούν και τις δύο χώρες.

Κυριάρχησαν ζητήματα που αφορούν τα Χριστιανικά προσκυνήματα της Ιορδανίας, η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και επιμέρους ζητήματα οργάνωσης των τουριστικών εταίρων για τη σύνθεση βιώσιμων τουριστικών υπηρεσιών.

Μια σημαντική συνάντηση είχε επίσης με τον επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ, Γιώργο Παγουλάτο.

Ο ρόλος της ΜΕΑ στον ΟΟΣΑ είναι καθοριστικός για την άντληση στοιχείων από διεθνείς καλές πρακτικές για τη σύνδεση του Τουρισμού με την πράσινη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και την επιτυχή πρόληψη σοβαρών ζητημάτων, όπως η κλιματική κρίση.

Συμφωνήθηκε η ενίσχυση της δυναμικής του Υπουργείου Τουρισμού στις τομεακές επιτροπές του ΟΟΣΑ και στην περαιτέρω διασύνδεση με στόχο την κατάρτιση ολιστικών πολιτικών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον τουρισμό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.