Η Ιωάννα Δρέττα στην Ελευσίνα: Έντονο το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων τουριστών

0

Επίσκεψη στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, την Ελευσίνα, πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού, Ιωάννα Δρέττα.

Επίσκεψη στην Ελευσίνα. στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023 πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού, Ιωάννα Δρέττα.

Η πόλη παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προσέλκυση  Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Την Υπουργό ξενάγησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα 2023, Μιχαήλ Μαρμαρινό.

Περιηγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο, στο ανανεωμένο Ελαιουργείο, εκεί όπου θα λάβει χώρα το «Elefsina Mon Amour», στην έκθεση σύγχρονης τέχνης, καθώς και στα έργα στο εμβληματικό κτήριο Ίρις και στον χώρο του Ark.

«Κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει μια ιστορία να πει. Η Ελευσίνα όμως έχει πολλές.

Ο αρχαιολογικός χώρος και τα μυστήρια, η μετάβαση στον κάτω κόσμο, η ιστορία του θεάτρου και το πρώτο καταγεγραμμένο θεατρικό έργο που είναι οι Πέρσες του Αισχύλου, οι πρώτες καλλιέργειες σιτηρών και η σύνδεση με τη θεά Δήμητρα.

Όμως είναι και άλλα όπως η σπουδαία βιομηχανική αρχαιολογία, η εσωτερική μετανάστευση απ΄ όλες τις περιοχές της Ελλάδας, οι τοπικοί σύλλογοι που διατηρούν ζωντανά ήθη και έθιμα.

Όλος αυτός ο πλούτος παίρνει ζωή με όσα παρουσιάζει η πολιτιστική πρωτεύουσα φέτος.

Εκτός από τους Αθηναίους η Ελευσίνα καλεί τα εκατομμύρια τουριστών για μία εναλλακτική εμπειρία μερικά χιλιόμετρα από την Αθήνα», δήλωσε η Ιωάννα Δρέττα, στο πλαίσιο της ενημέρωσής της για την οργάνωση, των εκδηλώσεων και των δράσεων στην πόλη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.