Δίπλωμα και στους αναλφάβητους Ρομά

0

Δίπλωμα οδήγησης θα μπορούν να αποκτήσουν και οι αναλφάβητοι Ρομά με δράση από την Περιφέρεια Κρήτης.

Δίπλωμα οδήγησης θα δώσει η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης και στους αναλφάβητους Ρομά. Πρόκειται για μία δράση με δωρεάν παρακολούθηση των θεωρητικών μαθημάτων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και των πρακτικών μαθημάτων οδήγησης.

Δίπλωμα και τους αναλφάβητους Ρομά

Απώτερος στόχος είναι η απόκτηση διπλώματος οδήγησης από νεαρά αναλφάβητα άτομα Ρομά που ασκούν το επάγγελμα του μικροπωλητή και διαμένουν στην Περιφέρεια Κρήτης. Με τη συγκεκριμένη δράση προωθούνται ίσες ευκαιρίες και άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Με την απόκτηση διπλώματος οδήγησης θα βελτιωθεί η καθημερινότητάς τους και θα μειωθεί η παραβατική συμπεριφορά στο οδικό δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνει και η ασφαλής οδήγηση καθώς και η πρόληψη ατυχημάτων.

Επίσκεψη από την Περιφέρεια

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο γενικός Διευθυντής πήγαν στον χώρο των μαθημάτων. Οι συμμετέχοντες και οι Πρόεδροι των Συλλόγων ΡΟΜΑ ευχαρίστησαν για την δωρεάν υλοποίηση του προγράμματος. Η δράση αφορά και άλλους δικαιούχους.

Η δράση αποτελεί μέρος του Κοινωνικού Προγράμματος Υπερτοπικών Δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης και το ύψος του ποσού για την υλοποίηση της φτάνει τα 18.520 € για την Π.Ε. Ηρακλείου.

Στη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση συμμετέχουν 18 άτομα εκ των οποίων 16 άνδρες και δύο γυναίκες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.