Για δεύτερη χρονιά το TCB Crossroads στην ενημέρωση κι εκπαίδευση των στελεχών της τουριστικής και συνεδριακής βιομηχανίας

0

Η επιτυχημένη διοργάνωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα του Thessaloniki Convention Bureau, TCB Crossroads για 2η συνεχή χρονιά στο Οnoma Hotel.

Το TCB Crossroads, έχοντας στον πυρήνα του την ενημέρωση και εκπαίδευση των στελεχών της τουριστικής και συνεδριακής βιομηχανίας, επιδιώκει σε κάθε διοργάνωση να δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες γνώσης μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα με ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με θεματικές ενότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων.

Με κεντρικό στόχο την πρακτική εκπαίδευση και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των στελεχών και των επαγγελματιών της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας, στο TCB Crossroads που πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά, στις 9 Ιουνίου 2023 στο Onoma Hotel, συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των τουριστικών κλάδων της περιοχής μας.

Στη φετινή διοργάνωση οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δυναμικά fireside chats ανάμεσα σε σημαντικούς ομιλητές – ειδικούς στον τομέα τους – και εκπροσώπους επιχειρήσεων, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις και κατέθεσαν την εμπειρία τους, αναλύοντας τα παγκόσμια trends αλλά και τις λύσεις σε επίκαιρα προβλήματα και ζητήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία.

Fireside chats.

Στο πρώτο fireside chat “Intellectual Capital: a key source of the destination’s success”, ο Milos Milovanovic, Partner και Consultant της GainingEdge συζήτησε με τη Βίκη Παπαδημητρίου, Managing Director της Symvoli Conference & Cultural Management για το «διανοητικό κεφάλαιο» (intellectual capital) της Θεσσαλονίκης και πώς η αξιοποίηση του δύναται να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του προορισμού και στη μεγιστοποίηση της αξίας του τελικού προϊόντος.

Αμέσως μετά, ο Σταύρος Σταυρίδης, Managing Partner της Meta / Βusiness και ο Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συζήτησαν για τις συμπεριφορές και πρακτικές που δημιουργούν ευκαιρίες για καινοτομία.

Στην ίδια ενότητα η Ιουλία Δεσποινούδη, Business Strategist και Growth Mindset Advocate και η Kωνσταντίνα Μαμαδά, Managing Director του Porto Palace Hotel Thessaloniki και του Aegli Hotel Volos, αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις σχετικά με τη νοοτροπία ανάπτυξης και την αποτελεσματική ηγεσία σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν τρία hands-on workshops στα οποία οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε εξειδικευμένες γνώσεις, σύγχρονες μεθόδους και εργαλεία στις παρακάτω θεματικές.

Workshops.

Ο Milos Milovanovic, GainingEdge Partner & Consultant παρουσίασε το εργαστήριο “How to win a business for Thessaloniki? ” κατά τη διάρκεια του οποίου αναλυθήκαν και παρουσιάστηκαν με διαδραστικό τρόπο στους συμμετέχοντες τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακού προορισμού.

Ο Σταύρος Σταυρίδης, Managing Partner Meta / Βusiness με το workshop “Λύνουμε προβλήματα και δημιουργούμε πραγματική αξία”, καθοδήγησε τους παρευρισκόμενους να εργαστούν ομαδικά πάνω σε ενδιαφέροντα case studies:

Το workshop ήταν μια εξαιρετική εισαγωγή στη χρήση του καινοτόμου στρατηγικού εργαλείου λήψης αποφάσεων, Value Proposition Canvas, το οποίο αποτυπώνει με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο πώς ευθυγραμμίζονται οι ανάγκες που έχουν οι πελάτες με την αξία που δημιουργούν προϊόντα ή υπηρεσίες.

Η Ιουλία Δεσποινούδη Business Strategist | Growth Mindset Advocate, ανέπτυξε ένα δυναμικό και διαδραστικό workshop με τίτλο “Δημιουργία ισχυρής ηγεσίας μέσα από την καλλιέργεια νοοτροπίας ανάπτυξης“.

Οι συμμετέχοντες γνώρισαν την πρακτική εφαρμογή της «νοοτροπίας ανάπτυξης» και την αξία που μπορεί να προσφέρει σε μία καθημερινότητα γεμάτη προκλήσεις και αβεβαιότητα.

Αυτό το εργαστήριο παρείχε εργαλεία και στρατηγικές για την ενδυνάμωση του εαυτού και των άλλων, την προώθηση ενός θετικού εργασιακού περιβάλλοντος και μιας κουλτούρας παρακίνησης και κοινού σκοπού.

Η πρωτοβουλία TCB Crossroads ανήκει στο Thessaloniki Convention Bureau, που συμπληρώνει 9 χρόνια επιτυχημένης πορείας και αποτελεί το μοναδικό φορέα προβολής και προώθησης του συνεδριακού τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.