Γαστρονομικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη (video)

0

Μέσα σε δυόμιση λεπτά οι δημιουργοί του νέου βίντεο κλιπ ενσωματώνουν τον τεράστιο πλούτο της νύμφης του Θερμαϊκού.

Η νέα μίνι ταινία ενσωματώνει τη γαστρονομία με τις στιγμές των ανθρώπων της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Με αυτόν τον καλαίσθητο τρόπο απευθύνεται στις διεθνείς αγορές η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου, και καλέι τον επισκέπτη να ζήσει την πόλη με όλες του τις αισθήσεις και να αφεθεί στη μαγεία της.

«Η νέα ταινία έρχεται να ενισχύσει τη φήμη της Θεσσαλονίκης, καθώς καταφέραμε από το μηδέν του Μαρτίου του 2020 να φτάσουμε ξανά στα έσοδα και τις αφίξεις του 2019.

Τα νούμερα δείχνουν ότι μπορεί να τα ξεπεράσουμε», δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη.

Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την αισιοδοξία της για την περαιτέρω εξέλιξη στην τουριστική πορεία της Θεσσαλονίκης.

«Η ταινία δημιουργήθηκε σαν μια χορογραφία. Οι αισθήσεις, οι γεύσεις, οι μυρωδιές.

Οι στιγμές των ανθρώπων της πόλης -μιας πόλης γεμάτης νοστιμιά και χαμόγελα, ήλιο και νιάτα, ιστορία και χρώματα, πολιτισμό και ζωή, μιας πόλης με μνήμη και όνειρα.

Παράδοση, σύγχρονος ρυθμός και στο επίκεντρο οι γεύσεις που συμπληρώνουν ένα παζλ αισθήσεων και αυθεντικότητας», συμπλήρωσε η κ. Καραγιάννη, σχετικά με τη φιλοσοφία του νέου βίντεο.

Το βίντεο προβάλλει τη Θεσσαλονίκη σε αγορές του εξωτερικού, με στόχο να προσελκύσει το διεθνές κοινό και να ενισχύσει περαιτέρω τη ζήτηση για αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες διακοπών στην πόλη.

Εξάλλου η νύμφη του Θερμαϊκού έχει διακριθεί ως γαστρονομική πρωτεύουσα, συμμετέχοντας στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.