Απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ

0

Ακινητοποιημένα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αύριο, Τετάρτη, 8 Μαρτίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Χειρόφρενο τραβούν αύριο Τετάρτη τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ λόγω της 24ωρης απεργίας των σωματείων των εργαζομένων.

Το συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στη 1:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Συντάγματος.

Έξι από τα Σωματεία στις Σταθερές Συγκοινωνίες ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία ώστόσο, και προς διευκόλυνση των διαδηλωτών, το μετρό θα λειτουργήσει από τις 11:00 έως τις 17:00.

Αναλυτικά:

Οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Η γραμμή 1 του Μετρό «Πειραιάς – Κηφισιά» και το ΤΡΑΜ θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Συνεχίζουν την απεργία στο υπεραστικό και προαστιακό δίκτυο έως και αύριο Τετάρτη.

Την απόφαση έλαβαν:

το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης.

Καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών του ΟΣΕ.

 «Δίνουμε μάχη για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων αλλά και για να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Την ίδια ώρα συνεχίζουν τις διεργασίες τους οι σιδηροδρομικοί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών καλεί στις 14:00 το μεσημέρι τα σωματεία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο σε συζήτηση μετά και τη συνάντηση, χθες, με τον Υπουργό Επικρατείας.

Η ΠΟΣ, όπως αναφέρει, επανέλαβε στον Υπουργό την πάγιο θέση. Ανοιχτός, ασφαλής και ποιοτικός σιδηρόδρομος. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός, προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και το Υπουργείο.

Εντωμεταξύ, αύριο θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις, στη συνέντευξη τύπου που έχει προγραμματιστεί με τον κο Γεραπετρίτη στις 11:00 το πρωί.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) κήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά.

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12:00 απόψε τα μεσάνυχτα εως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Πως θα κινηθούν τα ταξί

 

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) συμμετέχει στην αυριανή συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Συντάγματος.

«Δεν είναι ώρα για σιωπή, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα», επισημαίνουν οι αυτοκινητιστές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.