Έκθεση Μικρών Οινοποιών & Φεστιβάλ Ελληνοϊταλικής Φιλίας

0

Δύο φεστιβάλ, τα οποία εστιάζουν στην οινική παράδοση της χώρας μας και στην πολιτιστική σύνδεση Ελλάδας και Ιταλίας.

Η οινική παράδοση της χώρας, μέσα από την ανανεωτική σκοπιά νέων παραγωγών κρασιού, αλλά και η πολιτιστική σύνδεση Ελλάδας και Ιταλίας θα βρεθούν στο επίκεντρο δύο φεστιβάλ.

Τα φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Πρόκειται για την 5η Οινική Έκθεση με τίτλο «Μικροί Οινοποιοί 2024» και το 3ο Φεστιβάλ Ελληνοϊταλικής Φιλίας «Δύο λαοί, μία ιστορία 2024».

Μικροί Οινοποιοί 2024

5η Οινική Έκθεση «Μικροί Οινοποιοί 2024».

Η 5η Οινική Έκθεση «Μικροί Οινοποιοί 2024» διοργανώνεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα Μηχανουργείο, στις 11 και 12 Φεβρουαρίου από τον Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ).

Τα μικρά οινοποιεία από όλη τη χώρα θα παρουσιάσουν τα κρασιά που παράγουν με έμφαση στην πρώτη ύλη και την ποιότητα.

Οι οινοποιοί καλούνται να αποδείξουν πως η ταυτότητα ενός κρασιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιοχή, τη γη και την προσωπικότητα των ανθρώπων που ζουν κοντά της.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ξεχωριστά κρασιά, να συνομιλήσουν με τους οινοπαραγωγούς και να παρακολουθήσουν θεματικές συζητήσεις, παρουσιάσεις σχετικά με το κρασί, την πρωτογενή παραγωγή, τις εξαγωγές ελληνικών κρασιών, την επικοινωνία.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τον οινοτουρισμό με τη συμμετοχή εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, πανεπιστημιακών καθηγητών και επαγγελματιών του κλάδου.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η εξάπλωση των ελληνικών terroir, ποικιλιών και κρασιών ανά τον κόσμο, προσελκύοντας ξένους επισκέπτες με ειδικά ενδιαφέροντα θεματικού τουρισμού.

3ο Φεστιβάλ Ελληνοϊταλικής Φιλίας «Δύο λαοί, μία ιστορία 2024».

Από τις 15 Φεβρουαρίου ξεκινά το 3ο Φεστιβάλ Ελληνοϊταλικής Φιλίας «Δύο λαοί, μία ιστορία 2024» που συνδιοργανώνουν το ελληνικό σωματείο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνοϊταλικής Φιλίας Μεσολογγίου «Nea Koinè» και ο ιταλικός πολιτιστικός σύλλογος «Νuova Koinè» των ελληνοφώνων χωριών του Σαλέντο, στην περιοχή της Απουλίας.

Τα δύο σωματεία προγραμματίζουν δράσεις στην Ελλάδα και την Ιταλία, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, με κεντρικό άξονα την ελληνική γλώσσα, την γκρεκάνικη διάλεκτο και μουσική, τις τέχνες και τις παραδόσεις των δύο περιοχών.

Μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία πολιτισμού, που ενδυναμώνει τις σχέσεις των δύο λαών και παράλληλα προωθεί τον πολιτιστικό τουρισμό, έναν από τους κύριους θεματικούς άξονες προβολής της χώρας μας στις διεθνείς αγορές.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνοϊταλικής Φιλίας Μεσολογγίου «Nea Koinè» και ο σύλλογος «Nuova Koinè» υπήρξαν οι πρωτεργάτες της αδελφοποίησης του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου με την Ένωση Ελληνοφώνων Δήμων της Γκρετσία Σαλεντίνα, τον Απρίλιο του 2019.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.