Volotea – Aegean: Επέκταση της συμφωνίας κοινού κώδικα

0

Η Volotea ανακοίνωσε την επέκταση του δικτύου της στην Ελλάδα με σχέδιο για δυναμική ανάπτυξη τη φετινή σεζόν.

Η Volotea θα ξεκινήσει οκτώ νέα δρομολόγια προς τη Γαλλίατην Ιταλία και την Ισπανία από βασικά ελληνικά αεροδρόμια.

Δύο δρομολόγια από την Αθήνα προς την Τουλούζη και το Κάλιαριδύο δρομολόγια από τη Σαντορίνη προς το Μπιλμπάο και το Παλέρμοένα δρομολόγιο από το Ηράκλειο προς το Μπορντόένα από τη Ρόδο προς τη Νάντη, ένα από την Καλαμάτα προς τη Νάντη και ένα από την Κάρπαθο προς τη Νάπολι.

To σημαντικότερο σκέλος των δραστηριοτήτων της εταιρείας αφορά στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Σκοπεύει να προσφέρει 17 εξυπηρετούμενους προορισμούς και να αυξήσει την προσφορά θέσεων κατά 33% το 2023. 

Η Volotea, η οποία ξεκίνησε τη Βάση της στην Αθήνα το 2018, με δύο αεροσκάφη (Airbus 319 με 156 θέσεις το καθένα), είναι επίσης η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Το γεγονός οφείλεται στις 3.800 πτήσεις, οι οποίες αντιπροσωπεύουν αύξηση του πτητικού έργου κατά 23% σε σχέση με το 2022.

Volotea: με την Aegean μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και προτεραιότητες.

«Σύμφωνα με τα πλάνα μας για φέτος, φαίνεται ότι η αναπτυξιακή τροχιά μας είναι υψηλότερη από ποτέ.

Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο το ευρωπαϊκό μας δίκτυο, με την Ελλάδα να αποτελεί ένα βασικό σκέλος της στρατηγικής μας.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με την Aegean, τη μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία, με την οποία μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και προτεραιότητες.

Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, παραμένοντας πιστοί στην αμοιβαία δέσμευση να προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες και διευρυμένη διασυνδεσιμότητα σε ανταγωνιστικές τιμές», σημείωσε ο Carlos Muñoz, CEO και Ιδρυτής της Volotea.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε στην ελληνική αγορά, και ειδικότερα στην Αθήνα.

Χάρις στην αφοσίωση της σπουδαίας ομάδας μας 80 ανθρώπων, την πλήρη συνεργασία μας με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την Aegean, τους συνεργάτες μας με πτήσεις κοινού κωδικού, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συνεχίσουμε να επεκτεινόμαστε.

Να συνδέουμε ακόμα περισσότερους επιβάτες με την ομορφιά και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Παράλληλα βοηθώντας όλο και περισσότερους Έλληνες να ανακαλύψουν νέες πόλεις σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε η Valeria Rebasti, Country Manager Italy & Southeastern Europe της Volotea.

Volotea: Περισσότερες από 1,4 εκ. θέσεις από και προς την Ελλάδα.

Η Volotea θα προσφέρει περισσότερες από 680,000 θέσεις (+33% σε σχέση με το 2022) στο αεροδρόμιο της Αθήνας φέτος και περισσότερες από 1,4 εκ. θέσεις προς και από το σύνολο της Ελλάδας (+ 12% σε σχέση με το 2022).

«Η Volotea είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ήδη από το 2015, όταν και ξεκίνησε τα εξαιρετικά επιτυχημένα δρομολόγια της προς/από την πόλη μας.

Μετά την επανεκκίνηση της Βάσης της στην Αθήνα, με το τέλος της πανδημίας, είμαστε πλέον ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε άλλα δύο πολύ σημαντικά ορόσημα.

To πρώτο είναι ότι η Volotea θα επιχειρεί, αυτό το καλοκαίρι.

Θα συνδέει την Αθήνα με το μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών που είχε ποτέ.

Την ίδια στιγμή, η συμφωνία της κοινού κωδικού με την Aegean παράγει όλο και καλύτερα αποτελέσματα, με επιπλέον δρομολόγια και αυξημένη προσφορά θέσεων.

Συμβάλλει, έτσι, ουσιαστικά στην ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της πόλης μας και προσφέροντας στο ταξιδιωτικό κοινό μια πληθώρα επιλογών, τόσο στον διεθνή όσο και στον εγχώριο τομέα», τόνισε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Ενισχύεται η συμφωνία κοινού κώδικα που υπογράφηκε το 2021.

Η παρουσία της Volotea στην Ελλάδα συνεχίζει να ενισχύεται από τη συμφωνία κοινού κωδικού πτήσεων που υπογράφηκε το 2021 με την Aegean.

Χάρις στη συμφωνία αυτή, και οι δύο αεροπορικές επεκτείνουν το δίκτυο και το προϊόν τους, έχοντας τη δυνατότητα να προσφέρουν αυξημένο αριθμό πτήσεων κοινού κωδικού μέσω των δικών τους δικτύων πώλησης.

To 2023, 32 δρομολόγια της Aegean θα προσφέρονται από την Volotea, και 46 δρομολόγια της Volotea θα προσφέρονται αντίστοιχα από τη Aegean.

Ο συνολικός αριθμός των προσφερόμενων δρομολογίων θα φθάσει τα 90, συμπεριλαμβάνοντας και 15 δρομολόγια που πραγματοποιούνται ξεχωριστά από τις 2 αεροπορικές.

Ευτύχης Βασιλάκης: πολλαπλασιάζουμε τις ταξιδιωτικές επιλογές των επιβατών μας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η συμφωνία μας με τη Volotea για πτήσεις κοινού κωδικού αποδεικνύεται παραγωγική.

Την επεκτείνουμε προσθέτοντας νέα δρομολόγια και συχνότητες, συγκεκριμένα από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Η συνεργασία μας με τη Volotea βασίζεται στην αρχή ότι ακόμη και αεροπορικές εταιρείες με διαφορετικά προϊόντα οι οποίες ταυτόχρονα είναι και ανταγωνιστές  μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά.

Φτάνει να μοιράζονται την ίδια δέσμευση προς τον επιβάτη για τη διασφάλιση της απευθείας προσβασιμότητας στη χώρα μας.

Το 2023 η Aegean θα πραγματοποιεί πτήσεις προς 161 προορισμούς σε 46 χώρες με 264 απευθείας δρομολόγια, με το στόλο της από 76 αεροσκάφη, 22 εκ των οποίων είναι τα νέα Airbus 320/321 neo τα οποία παραλαμβάνει η εταιρεία τα τελευταία 2 χρόνια.

Μέσω της συνεργασίας μας με τη Volotea, με επίκεντρο τον κόμβο μας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, πολλαπλασιάζουμε ακόμη περισσότερο τις ταξιδιωτικές επιλογές των επιβατών μας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της AEGEAN, Ευτύχιος Βασιλάκης.

Συνολικά, το 2023, η Volotea θα προσφέρει σχεδόν 12 εκ. θέσεις και θα πραγματοποιήσεις περισσότερα από 400 δρομολόγια σε 16 χώρες στο σύνολο του δικτύου της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.