UGI Wholesale: Κορυφαίος παίκτης στη Νότια, Κεντρική κι Ανατολική Ευρώπη

0

Η UGI Wholesale, μητρική της Nova, καταλαμβάνει ηγετική θέση στην αγορά τηλεπικοινωνιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια από τη δημιουργία της UGI Wholesale έχει καθιερωθεί ως ο κορυφαίος παίκτης στη Νότιο-Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στην αγορά χονδρικής των τηλεπικοινωνιών.

Η UGI Wholesale είναι μέλους της United Group του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μητρική εταιρεία της Nova.

Με έδρα την Ελλάδα και με γραφεία στη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Σερβία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο, η UGI έχει αναλάβει το συντονισμό των δραστηριοτήτων χονδρικής πώλησης στις τηλεπικοινωνίες, έχει υλοποιήσει με επιτυχία πολλά σύνθετα έργα και έχει καθιερωθεί ως περιφερειακός ηγέτης στους τομείς των υπηρεσιών δεδομένων, της περιαγωγής και της κινητής τηλεφωνίας, καθώς και των υπηρεσιών χονδρικής πώλησης τηλεφωνίας.

Η UGI, μέσω της θυγατρικής της Vivacom Bulgaria EAD, έγινε εγκεκριμένος τηλεπικοινωνιακός πάροχος για το GÉANT, τον οργανισμό ευρωπαϊκής συνεργασίας εθνικών ερευνητικών και εκπαιδευτικών δικτύων.

Το δίκτυο GÉANT, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζει ένα οικοσύστημα πληροφορίας με υποδομές και υπηρεσίες για την προώθηση της έρευνας, της εκπαίδευσης και της καινοτομίας σε παγκόσμια κλίμακα.

Για την υποστήριξη της αποστολής του GÉANT, και μέσα σε μόλις δύο χρόνια, η UGI ανέλαβε και υλοποίησε με επιτυχία τα ακόλουθα έργα:

– Διασύνδεση  Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνα, που παρέχεται μέσω δικτύου σκοτεινών οπτικών ινών (Dark Fiber), που ανατέθηκε το 2021 και παραδόθηκε το 2022.

Σχετικά άρθρα

– Διασύνδεση  τριών τμημάτων, που συνδέουν, με πολλαπλές υπηρεσίες μετάδοσης υψηλών ταχυτήτων 100Gbps, Ποντγκόριτσα – Ζάγκρεμπ, Σόφια – Κωνσταντινούπολη και Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, με ανάθεση το 2022 και προγραμματισμένη παράδοση το 2023.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αυτών των έργων, η συνεργασία με την GÉANT ενισχύεται περαιτέρω, μέσω της επιπλέον ανάθεσης για υπηρεσία μετάδοσης υψηλών ταχυτήτων 100Gbps  που θα συνδέει τα Τίρανα με τη Σόφια και η οποία βρίσκεται υπό υλοποίηση.

Επίσης, έχει ολοκληρωθεί διαγωνιστική διαδικασία υπέρ της UGI για την παροχή υπηρεσίας μετάδοσης υψηλών ταχυτήτων 100Gbps, για τη διασύνδεση της Σόφιας με την πόλη των Σκοπίων.

Στο πλαίσιο των εργασιών του TNC23, που φιλοξενήθηκε από το RASH, το εθνικό ερευνητικό και εκπαιδευτικό δίκτυο της Αλβανίας, νωρίτερα αυτό το μήνα στα Τίρανα και διοργανώθηκε από το GÉANT, η UGI έγινε μέλος του προγράμματος για την ανάπτυξη εμπορικών συνεργασιών.

«Στην UGI είμαστε πολύ υπερήφανοι που οι προσπάθειές μας και η επιτυχής ολοκλήρωση πολύπλοκων έργων αναγνωρίστηκαν και έγιναν καλοδεχούμενες από τo GÉANT, το οποίο έχει αναλάβει την υλοποίηση μιας από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πετύχαμε αυτή την αποστολή και ανταποκριθήκαμε αμέσως στις προσδοκίες των εταίρων μας.

Ο οργανισμός μας έχει εξελιχθεί σε έναν πολύ ισχυρό περιφερειακό παράγοντα, που παρέχει αποτελέσματα υψηλής ποιότητας σε έργα μεγάλης κλίμακας και υψηλών απαιτήσεων. Η UGI αποτελεί ένα έμπιστο και αξιόπιστο συνεργάτη», δήλωσε ο Paolo Ficini, Διευθύνων Σύμβουλος της UGI.

Το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της United Group εκτείνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, καλύπτοντας την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βοσνία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα.

Επιπλέον, το δίκτυο οπτικών ινών της UG έχει πρόσβαση σε μια συνολική αγορά άνω των 40 εκατομμυρίων ανθρώπων, προσφέροντας κάλυψη σε κομβικά Data Centers, καθιστώντας την τον μοναδικό ανεξάρτητο φορέα στην περιοχή με τόσο εκτεταμένο αποτύπωμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.