METRO ΑΕΒΕ: Το νέο Κέντρο Διανομής Βορείου Ελλάδος

0

Η METRO ΑΕΒΕ εγκαινίασε το νέο Κέντρο Διανομής Βορείου Ελλάδος μετά την ανακαίνιση και επέκταση των εγκαταστάσεών της.

Η METRO ΑΕΒΕ ολοκλήρωσε ένα μεγάλο και απαιτητικό έργο και πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Διανομής Βορείου Ελλάδος.

Το έργο αφορά στην ανακαίνιση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του Κέντρου διπλασιάζοντας το μέγεθός του, καλύπτοντας έκταση, συνολικά 45.000 m2. Η επένδυση έφθασε τα € 24 εκατ.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, και της Αντιπεριφερειάρχου Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου.

Το νέο Κέντρο Διανομής της METRO.

Το ανακαινισμένο Κέντρο Διανομής εξυπηρετεί τα καταστήματα των δικτύων My market και METRO Cash & Carry της Κεντρικής, Δυτικής και Βόρειας Ελλάδος.

Η δυναμική του, μετά την επέκταση, φτάνει τα 120 καταστήματα.

Η εγκατάσταση εξυπηρετεί τα καταστήματα κεντρικά με όλες τις κατηγορίες προϊόντων (ξηρό φορτίο, συντήρηση, μαναβική, κατάψυξη, κρέας και ψάρι).

Αυτό εξασφαλίζει υψηλή παραγωγικότητα, εξοικονόμηση φυσικών πόρων από τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και άμεση εξυπηρέτηση των καταστημάτων της εταιρείας εντός 24 ωρών.

«Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το έργο γιατί αποτελεί έναν ακόμη φιλόδοξο στόχο που έγινε πραγματικότητα.

Το πετύχαμε χάρη στην ομαδική δουλειά, που οικοδόμησε ένα Κέντρο Διανομής το οποίο παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τόσο στους προμηθευτές, όσο και στα καταστήματά μας.

Πιστεύω πως είναι ένα από τα πιο σύγχρονα Κέντρα Διανομής και αποτελεί το θεμέλιο που θα μας επιτρέψει να στηρίξουμε την επέκτασή μας στη Βόρεια Ελλάδα», δήλωσε ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Κέντρου Διανομής Βορείου Ελλάδος.

45.000 m2 Συνολική έκταση.

> 16.000 m2 ψυχόμενοι χώροι.

Δυναμική υποστήριξης 120 καταστημάτων.

76 ράμπες παραλαβών & αποστολών.

18.500 κωδικοί.

23.500 θέσεις αποθήκευσης.

860 δρομολόγια / μήνα.

1.500.000 κιβώτια / μήνα.

6.000 παραστατικά / μήνα.

20 χλμ καλωδίων ethernet Cat6.

5 χλμ οπτικών ινών.

Υπερσύγχρονη ψυκτική εγκατάσταση.

Στο κτίριο της επέκτασης είναι όλοι οι ψυχόμενοι χώροι. Η νέα εγκατάσταση είναι υπερσύγχρονη, βέλτιστης ενεργειακής απόδοσης και φιλική προς το περιβάλλον.

Για τις ανάγκες του χώρου κατασκευάστηκε και εγκαταστάθηκε ένα υπερσύγχρονο υβριδικό σύστημα ψύξης.

Το σύστημα χρησιμοποιεί ως ψυκτικά μέσα την αμμωνία, μίγμα νερού-γλυκόλης και διοξείδιο του άνθρακα (CO2).

Με συνέπεια στη δέσμευση της METRO για ενεργειακή ουδετερότητα, η εν λόγω εγκατάσταση έχει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Τελευταίας τεχνολογίας τηλεπικοινωνιακές υποδομές.

Στο Κέντρο Διανομής, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, υπάρχει η πιο σύγχρονη τηλεπικοινωνιακή υποδομή και το μεγαλύτερο έργο WiFi6 στην Ελλάδα.

Σε ενιαίο κτήριο, αποτελούμενο από 200 χιλιόμετρα καλωδίων και 5 χιλιόμετρα οπτικών ινών.

Με αυτή την υποδομή εξασφαλίζονται ιδανικές συνθήκες λειτουργίας για απαιτητικές εφαρμογές στον χώρο των Logistics, όπως το voice picking και η διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων, ενώ είναι σε θέση να υποστηρίξει τη χρήση automated guided vehicles.   

Καινοτομία και αυξημένη ασφάλεια.

Στο πάτωμα του θαλάμου της κατάψυξης λειτουργεί σύστημα ανακυκλοφορίας ζεστής γλυκόλης. Εξασφαλίζει την ασφαλή και αδιάκοπη λειτουργία του χώρου καθώς το πάτωμα δεν παγώνει ποτέ.

Επιπλέον το Κέντρο διαθέτει αυξημένο σύστημα πυροπροστασίας σε όλη την εγκατάσταση με πυροκουρτίνες στον χώρο της αποθήκης, συστήματα ολικής κατάκλισης στα μηχανοστάσια, ανιχνευτές αερίου στον χώρο αποθήκευσης των εύφλεκτων, in rack springler στα ράφια της αποθήκης ξηρού φορτίου και συνολικά αυξημένες συνθήκες πυρασφάλειας σε όλους τους χώρους του Κέντρου Διανομής.

Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση.

Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση θα είναι έτοιμη στο τέλος του έτους με 2,47MW ισχύ και θα παράγει 3,3GWh.

Θα καλύπτει το 70% των ετήσιων αναγκών ενέργειας του χώρου, εξοικονομώντας 2.586 τόνους CO2.

Εστιάζοντας στους πελάτες.

Τα νωπά και φρέσκα προϊόντα φτάνουν στα ράφια των καταστημάτων My market και METRO Cash & Carry ολόφρεσκα και σε άριστη ποιότητα.

Εστιάζοντας στους προμηθευτές.

Η εφοδιαστική αλυσίδα της METRO έχει κεντρικοποιημένο το 87% των προμηθευτών σε επίπεδο κύκλου εργασιών.

Το ανακαινισμένο κέντρο διανομής έχει όλες τις απαραίτητες τεχνολογικές υποδομές για να εξασφαλίζει γρήγορη εκφόρτωση, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο παραμονής των φορτηγών στον χώρο.

Εστιάζοντας στους εργαζόμενους.

Μπήκαν σώματα led τελευταίας τεχνολογίας και μετατρέπουν το περιβάλλον εργασίας σύγχρονο και φιλικό για όλους.

Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν σύγχρονο εξοπλισμό, τελευταίας τεχνολογίας με εύχρηστες εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες της θέσης τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.