17 εκατ.€ για τη δημιουργία δικτύου γαστρονομίας κι αγροτουρισμού

0

Θα δημιουργηθεί δίκτυο γαστρονομίας και αγροτουρισμού με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, έργο ύψους 17 εκατ.€.

Στο Μουσείο Τσιτσάνη, στα Τρίκαλα, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, παρουσίασε τα έργα που θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Άνω των 56 εκατ.€ θα δοθούν για την αναβάθμιση χιονοδρομικών κέντρων, καταφυγίων καθώς και για την προβολή του ορεινού τουρισμού.

Με 28 εκατ.€ θα ενισχυθεί ο τουρισμός ευεξίας. Περί τα 14 εκατ.€ θα διατεθούν για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των ελληνικών παραλιών.

22 εκατ.€ θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και προβολή δικτύου καταδυτικών πάρκων. 46 εκατ.€ θα χρηματοδοτήσουν το μαζικότερο πρόγραμμα επιμόρφωσης ανθρωπίνου δυναμικού στον κλάδο του τουρισμού.

Ζαχαράκη: Το Υπουργείο υλοποιεί δράσεις για την ανάδειξη της γαστρονομίας και τη σύνδεση της παραγωγής με τη φιλοξενία.

Στη διευρυμένη σύσκεψη με φορείς του πολιτισμού και του τουρισμού, η υφυπουργός ανέφερε και τα έργα, άνω των 17 εκατ.€. Αφορούν στη δημιουργία δικτύου γαστρονομίας και αγροτουρισμού καθώς και του πρώτου DMO.

Ζαχαράκη: «Η Περιφερεία Θεσσαλίας δείχνει τον δρόμο για την ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας στην Ελλάδα.

Η Σοφία Ζαχαράκη έθεσε στο επίκεντρο της συζήτησης τον θεματικό τουρισμό. Υπογράμμισε τις ευκαιρίες που δημιουργεί ο εμπλουτισμός κι εκσυγχρονισμός του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας.

Στη σύσκεψη μετείχε και η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην περιοχή.

Οι ειδικές μορφές τουρισμού αποτελούν εγγυητές μιας δικαιότερης και ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης.

Τόνισε τη σημασία της σύνδεσης της παραγωγής με το τουριστικό προϊόν. Μίλησε για τις προοπτικές ανάπτυξης με τα νέα Σήματα του Υπουργείου για τα ελληνικά τυροκομία, ζυθοποιεία και ελαιοτριβεία. 

Υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την περαιτέρω ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού.

Η περιοχή διαθέτει μία ευρεία γκάμα τουριστικής δραστηριότητας, όπως ο θρησκευτικός, ο περιπατητικός, ο αναρριχητικός τουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, αλλά και ο εκπαιδευτικός τουρισμός.

«Η Θεσσαλία μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και εμπειρίες απαντώντας ακόμη και στις πλέον εξεζητημένες ταξιδιωτικές προτιμήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η περιοχή της Θεσσαλίας είναι ιδανική για τουρισμό κάθε εποχή του χρόνου. Μπορεί να αποτελεί πόλο έλξης τουριστικών ροών, καθώς συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα, το ποτάμι και την πεδιάδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.