Το moveo.gr στις σήραγγες του Προαστιακού για Κιάτο

0

Φωτοσήμανση, πυρόσβεση, GSM-R και CCTV σε πλήρη λειτουργία στις σήραγγες του Προαστιακού για Κιάτο. Τη Μεγάλη Παρασκευή τα πρώτα δρομολόγια.

Στις σήραγγες του Προαστιακού για Κιάτο βρέθηκε το moveo.gr  και κατέγραψε την πρόοδο των εργασιών που πραγματοποιεί ο ΟΣΕ.

Οι τέσσερις σήραγγες που ανατάχθηκαν:

– Ευταξία

– Κακιά Σκάλα 1

– Κακιά Σκάλα 2 και

– Άγιοι Θεόδωροι.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, οι σήραγγες στο τμήμα από τον ΣΚΑ έως το Κιάτο έγιναν βορά σε αυτούς που έκαναν κλοπές.

Διέλυσαν τους εξοπλισμούς και τελικά απαξιώθηκε όλο το σύστημα των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των σηράγγων.

Από μία πρόσφατη αυτοψία και αξιολόγηση του ΟΣΕ στις τέσσερις σήραγγες οι ζημιές υπερβαίνουν τα 10 με 12 εκατ.€.

«Και είναι εξοπλισμός ο οποίος για να αναταχθεί πλήρως και να επανέλθουν οι σήραγγες πλήρως στην  κανονική λειτουργική τους κατάσταση όπως ήταν όταν παραδόθηκαν το 2008 με 2009 χρειαζόμαστε πολλούς πολλούς μήνες.

Βέβαια, με ταχύρρυθμες διαδικασίες που προσπαθούμε να εφαρμόζουμε, χωρίς να παραβιάζουμε και τη σχετική νομοθεσία, θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι τα μέσα του 2024 ο βασικός αναγκαίος εξοπλισμός θα είναι απολύτως λειτουργικός», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης.

Το ασφαλές περιβάλλον βασικό μέλημα του ΟΣΕ.

Έχει αποκατασταθεί πλήρως το σύστημα φωτισμού, ραδιοεπικοινωνία με GSM-R, σύστημα πυρόσβεσης (κρουνοί, μάνικες κλπ), έξοδοι διαφυγής με φωτισμό και ασφαλισμένες, συναγερμοί σε όλες τις εισόδους κι εξόδους των σηράγγων και δίκτυο καμερών, οι οποίες παρακολουθούν κάθε κίνηση μέσα στη σήραγγα καθώς και την κίνηση των συρμών επί 24ώρου βάσεων, που διαχειρίζονται στο βασικό κέντρο στο ΣΚΑ.

Και drones καταγράφουν τις κινήσεις κατά μήκος της υποδομής.

Όλα αυτά, μαζί με τις δικλείδες ασφάλειας που εφαρμόζονται, με τις μειωμένες ταχύτητες των συρμών και τη βασική προϋπόθεση πως μέσα στις σήραγγες δεν θα διασταυρώνονται δύο τρένα ο ΟΣΕ βεβαιώνει για το ασφαλές περιβάλλον που μπορούν να κινηθούν οι συρμοί και να μεταφέρουν με ασφάλεια τους επιβάτες.

Τη Μεγάλη Παρασκευή ο Προαστιακός έως το Κιάτο.

Ο ΟΣΕ προγραμματίζει τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί να υπάρχει αποκατάσταση της κυκλοφορίας έως το Κιάτο, όχι με πλήρη σειρά δρομολογίων, αλλά με μικρότερο αριθμό, αλλά επαρκής σειρά για να εξυπηρετήσει τον κόσμο.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, και μετά την Κυριακή του Θωμά, όπου θα επιστρέψει το σύνολο των ανθρώπων στις δουλειές του, θα έχει αναταχθεί σχεδόν το σύνολο των δρομολογίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.