Το Ταμείο Ανάκαμψης δίνει 8 εκατ.€ για την αναβάθμιση του λιμανιού της Χερσονήσου

0

Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης για την πλήρη αναβάθμιση της λειτουργικότητας της χερσαίας και της λιμενικής ζώνης Χερσονήσου.

Νέα εποχή για το λιμάνι της Χερσονήσου σηματοδοτεί η δρομολόγηση οραματικών έργων πλήρους αναβάθμισης της χερσαίας και λιμενικής ζώνης της περιοχής.

Σε τροχιά υλοποίησης το μεγαλύτερο αναπτυξιακό project που έχει σχεδιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Το λιμάνι θα αναβαθμιστεί στα πρότυπα σύγχρονων διεθνών τουριστικών λιμένων.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση με τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, περιπάτου, αθλητισμού, αναψυχής κ.α.

Ταυτόχρονα θα ενισχύσει τη λιμενική δραστηριότητα της περιοχής με την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η  μελέτη αφορά στην «καρδιά» της τουριστικής περιοχής της Χερσονήσου και ειδικότερα του παραλιακού  μετώπου του Λιμένα Χερσονήσου που οριοθετείται από τη συμβολή των οδών  Ν.Νεάρχου – Αγίας Παρασκευής μέχρι τη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Αγίας Παρασκευής.

Η μελέτη περιλαμβάνει :

-Την αισθητική βελτίωση της όψης του παραλιακού μετώπου.

-Την ενίσχυση της λιμενικής δραστηριότητας με την δημιουργία νέων λιμενικών εγκαταστάσεων.

-Την ενίσχυση της σύνδεσης των μεμονωμένων μέχρι τώρα πόλων ενδιαφέροντος με την δημιουργία ενός χώρου ιδιαίτερου, αισθητικού ενδιαφέροντος για ποικιλία δραστηριοτήτων, περιπάτου, αθλητισμού, αναψυχής, εξερεύνησης, στάσης, παραμονής κ.λπ.

-Την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών πρόσβασης και εξυπηρέτησης σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

«Δρομολογούνται παρεμβάσεις που θα κάνουν μία από τις πλέον πολυσύχναστες και επισκέψιμες περιοχές όλης της Ελλάδας.

Οραματιστήκαμε τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει σχεδιαστεί στον Λιμένα Χερσονήσου τις τελευταίες δεκαετίες, καταφέραμε και εξασφαλίσαμε πιστώσεις 8.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Είμαστε πλέον σε θέση να βάλουμε σε τροχιά υλοποίησης αυτόν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό με έργα πλήρους αναβάθμισης της λειτουργικότητας της χερσαίας και της λιμενικής ζώνης», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.

Η εκπόνηση της μελέτης εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Οι πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες και για την υλοποίηση του έργου, προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.