Το Διεθνές Συνέδριο World Tunnel Congress τον Μάιο στην Αθήνα

0

Από τις 12 έως τις 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Συνέδριο Σηράγγων «World Tunnel Congress 2023», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Ελληνική Επιτροπή Σηράγγων και Υπόγειων Έργων (ΕΕΣΥΕ) διοργανώνει το μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο του τεχνικού κλάδου.

Περισσότεροι από 2000 σύνεδροι, από όλο τον κόσμο, θα συμμετάσχουν και θα αναλυθούν θέματα που αφορούν στους τομείς της μελέτης, κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης σηράγγων και υπογείων έργων.

«Expanding Underground» είναι ο τίτλος του συνεδρίου και λόγω της χρονικής συγκυρίας την οποία διανύουμε ως χώρα, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και νόημα για τα ελληνικά δεδομένα ένα τέτοιο συνέδριο.

Οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία υπογείων έργων, η ανάδειξη των πολλαπλών πλεονεκτημάτων και το ευρύ πεδίο εφαρμογών των έργων  αυτών έχουν ως στόχο τη βιώσιμη και περιβαλλοντικά φιλική ανάπτυξη.

Στις μέρες μας η ουσιαστική γνώση θεμάτων που αφορούν στην εξειδίκευση και τεχνολογική αναβάθμιση των υποδομών της χώρας καθίσταται βασική προτεραιότητα.

Οι γεωλογικές έρευνες, οι βιώσιμες λύσεις, η μηχανοποιημένη και η συμβατική διάνοιξη σηράγγων, παραδείγματα του παρελθόντος, η χρήση BIM, η διαχείριση Big Data, η ασφάλεια, η ρομποτική και οι συμβάσεις είναι μερικά μόνο από τα επιμέρους αντικείμενα που θα συζητηθούν.

Η Ελληνική Επιτροπή Σηράγγων & Υπογείων Έργων (Ε.Ε.Σ.Υ.Ε.) ιδρύθηκε το έτος 1995 και αποτελεί τον θεσμοθετημένο εκπρόσωπο στην Ελλάδα της Διεθνούς Ένωσης Σηράγγων και Υπογείων Έργων ITA – AITES.

Αποτελεί ένωση προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει σκοπό την προώθηση, ενημέρωση κι ανάδειξη των πολλαπλών πλεονεκτημάτων σε περιβαλλοντικό, κοινωνικό, τεχνικό και οικονομικό επίπεδο της κατασκευή και λειτουργίας σηράγγων και γενικώς υπογείων έργων.

Το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΕ έχει ως σώμα περισσότερα από 200 επιστήμονες – μέλη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.