Τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Γάλλος Υπουργός Μεταφορών για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τους ελληνικούς σιδηροδρόμους

0

Ο Γάλλος Υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπον, θα βρίσκεται τη Δευτέρα, 8 Μαΐου, στην Αθήνα για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του moveo.gr, ο Γάλλος Υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπον, θα βρίσκεται στην Αθήνα, τη Δευτέρα, 8 Μαΐου.

Σκοπός της επίσκεψής του είναι η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΟΣΕ και των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF.

Οι βασικοί άξονες του μνημονίου συνεργασίας.

-διαρθρωτικές παρεμβάσεις

-εκπαίδευση προσωπικού

-εφαρμογή μέτρων ασφαλείας

-ζητήματα διαχείρισης της σιδηροδρομικής υποδομής.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι SNCF διατηρούν ένα από τα πλέον ανεπτυγμένα συστήματα σιδηροδρόμων και απασχολούν 200.000 εργαζόμενους σε ένα σιδηροδρομικό δίκτυο 35.000 χιλιομέτρων.

Ιστορική αναδρομή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι προσφέρουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους στην Ελλάδα.

Το 1972, ο τότε Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ), μετεξέλιξη των Σιδηροδρόμων Ελληνικού Κράτους (ΣΕΚ), ζητά τη συνδρομή της εταιρείας SOFRETU (Société française d’études et de réalisations de transports urbains).

Η SOFRETU ήταν γαλλική εταιρεία συμβούλων μεταφορών και ανάπτυξης έργων, με έτος ίδρυσης το 1961 από την RATP. Αργότερα, το 1995, συγχωνεύτηκε με το Sofrerail.

Το 1976, η Ελλάδα υπογράφει νέα σύμβαση με τη Γαλλική Εταιρεία Μελετών και Κατασκευών Σιδηροδρομικών Έργων «SOFRERAIL».
Η SOFRERAIL συνεχίζει από το 1966 την εκπόνηση μελετών και την έκδοση «Τεχνικών Οδηγιών», στις οποίες βασίστηκε η οργάνωση και η λειτουργία των Κλάδων Εκμετάλλευσης, Γραμμής και Έλξης του ΟΣΕ.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.