Τα κρασιά της Σάμου και της Κρήτης «εξερεύνησαν» κορυφαίοι sommeliers

0

Επίσκεψη για 2η φορά 25 καταξιωμένων οινοχόων από βραβευμένα εστιατόρια της Ευρώπης που διαθέτουν αστέρια Michelin.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) προσκάλεσε στην Ελλάδα 25 καταξιωμένους οινοχόους από βραβευμένα εστιατόρια της Ευρώπης που διαθέτουν αστέρια Michelin.

Είναι η δεύτερη, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, επίσκεψη, με στόχο την αύξηση της αντιλαμβανόμενης αξίας του επώνυμου ελληνικού κρασιού.

Η πλειοψηφία των οινοχόων προήλθαν από εστιατόρια της Γερμανίας, η οποία αποτελεί την Νο1 εξαγωγική χώρα για το ελληνικό κρασί.

Άλλες χώρες προέλευσης των οινοχόων ήταν η Αυστρία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Δανία και η Λετονία.

Οι sommeliers εργάζονται σε κάποια από τα υψηλότερης γαστρονομικής αξίας Ευρωπαϊκά εστιατόρια με τουλάχιστον 2 αστέρια Michelin.

Το Rutz στο Βερολίνο, το Azurmendi στο Μπιλμπάο, το Alchemist στην Κοπεγχάγη, το Le Clarence στο Παρίσι, το Es Senz στο Das Achental resort στο Grassau, το Oxx & Klee στην Κολωνία,το  La Table de Yoann Conte στο le Lac d’Annecy στη Γαλλία και το Speisemeisterei στη Στουτγκάρδη.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Οι κορυφαίοι επαγγελματίες γνώρισαν τις κυριότερες αμπελουργικές περιοχές και τις ποικιλίες της Κρήτης και της Σάμου.

Τις επισκέψεις διοργάνωσε το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης «Wines of Crete», η Περιφέρεια Κρήτης και η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν ενεργά τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου στα δύο νησιά.

Γνώρισαν ορεινούς αμπελώνες με 4Χ4, έκαναν θεματικές γευσιγνωσίες και κάθετες γευστικές δοκιμές.

Απόλαυσαν γαστρονομικά γεύματα, είδαν αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

«Στόχος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου είναι να προβάλει την ποιότητα, την μοναδικότητα αλλά και την οινική κουλτούρα της χώρας μας που διατηρείται ζωντανή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε τις στοχευμένες ενέργειες εξωστρέφειας που στόχο έχουν την προσέλκυση κορυφαίων επαγγελματιών της παγκόσμιας οινικής αγοράς στη χώρα μας», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Δρ Γιάννης Βογιατζής.

Οι οινοχόοι επέστρεψαν στις πατρίδες τους εντυπωσιασμένοι από τα ελληνικά κρασιά. Μάλιστα, δήλωσαν έτοιμοι να συμπεριλάβουν κάποια στις λίστες τους.

ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΣΚΑΛΑΡΕΑ - ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΣΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

«Ήταν μεγάλη χαρά για μένα και για όλους μας να εντρυφήσουμε στα κρασιά και τον πολιτισμό σας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την απίστευτη φιλοξενία σας, τα υπέροχα κρασιά και το νόστιμο φαγητό και τον χρόνο σας. Θα κρατήσω αυτό το ταξίδι για πάντα στο μυαλό μου», ανέφερε ο Andreas Lutz, Maitre & Head Sommelier του εστιατορίου Wielandshöhe στη Στουτγκάρδη.

Επόμενο VIP ταξίδι καταξιωμένων επαγγελματιών της παγκόσμιας οινικής αγοράς στις 8 έως 12 Οκτωβρίου 2023.

25 Masters of Wine θα μυηθούν στα μυστικά του Πελοποννησιακού οίνου.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο ΣΕΟ σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.